Okładka książki Dzika fermentacja

Dzika fermentacja

Średnia ocena: 5,00 (2)
ISBN:
978-83-65601-58-2
EAN:
9788365601582
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Wydawca:
format:
16.4x24.0
język:
polski
liczba stron:
328
rok wydania:
2020
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
28,32
 zł
Cena detaliczna:  
49,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,32

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! ___ Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. – „The New York Times” Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. – Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Mariola S. , ocena: 5,0/5
2017-07-05
Uwielbiam takie książki kulinarne które mają w sobie to coś co powoduje że niejako dawkuję sobie ich zawartość, przeglądam, czytam fragmenty, zerkam na zdjecia, po czym odkładam na chwilę by zaraz znowu do nich wrócić i zaczerpnąć solidnej dawki wiedzy i inspiracji. To właśnie jedna z takich książek. Solidna dawka wiedzy i inspiracji na temat fermentacji, dużo przepisów z różnych stron świata. To również bardzo osobista narracja autora, szczerość i otwartość, ciekawe miejsca i historie ludzi którzy gotują, pieką, jedzą ... ,,Dzika fermentacja,, to manifest powrotu do natury, czerpania tego co nam oferuje oraz przetwarzania w naturalny sposób. Fermentacja to prosty sprawdzony sposób przetwarzania żywności znany przecież od lat a technologia, zakłady produkcyjne to żywność wysoko przetworzona, pełna polepszaczy i konserwantów. Wróćmy do tego co lepsze, nie przetworzone, co służy naszemu zdrowiu. Polecam tę książkę.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Magdalena, blog "Słodkie okruszki - piecz i gotuj z sercem", ocena: 5,0/5
2017-06-23
Uwielbiam nowości kulinarne. Na początku przeglądam je wyrywkowo, a później wczytuję się w najciekawsze rozdziały, by w końcu i tak zapoznać się z nimi „od deski do deski” 😉 Ostatnio moja domowa biblioteczka wzbogaciła się o nowy ciekawy tytuł – “Dzika fermentacja” Sandora-Ellixa Katza. To książka inna niż wszystkie, przede wszystkim ze względu na ciekawą narrację, opisy, historię. Pełna zdjęć i ciekawych przepisów, które aż kuszą by je jak najszybciej spróbować odtworzyć we własnej kuchni. „Książka Katza to niezwykle przydatny przewodnik kulinarny. Fermentacja jest tutaj nie tylko sposobem na przygotowanie jedzenia, a przede wszystkim kulturowym fenomenem i twórczą receptą na kuchenną monotonię.” -Agata Godlewska, redaktorka naczelna magazynu „Food Service” Książka podzielona jest na 13 rozdziałów, w których przeczytamy m.in. o zaletach żywności fermentowanej, poznamy trochę teorii, informacji o produkcji masowej oraz przepisy na dania fermentowane: warzywa, napoje, ziarna zbóż, rośliny strączkowe, wina, piwa i ocet. Przepisy są naprawdę ciekawe i dokładne opisane. Z tą książką przygotujemy np. kwas truskawkowy, ricottę, fetę, kimchi z kapusty pekińskiej, chleb afgański, gulasz z masłem orzechowym i batatami, jogurt, kiszonki z miso i tamari, wytrawny szampan bezalkoholowy, ocet bananony, ser wiejski czy piwo ryżowe. Bardzo ciekawa, ciekawa napisana książka pełna inspiracji i odmiennego podejścia do kuchni. Polecam! Recenzja wraz ze zdjęciami: http://www.slodkieokruszki.pl/dzika-fermentacja-recenzja/
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj