Okładka książki Jedz pysznie i nie bój się cholesterolu

Jedz pysznie i nie bój się cholesterolu

Średnia ocena: 5,00 (1)
ISBN:
978-83-7229-727-3
EAN:
9788372297273
oprawa:
Miękka
Wydawca:
format:
16,5x20,5 cm
język:
polski
liczba stron:
300
rok wydania:
2021
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
22,35
 zł
Cena detaliczna:  
37,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,16

Wielu ludziom wydaje się, że jeśli nie zaczynają dnia od jajecznicy na boczku, jeśli golonka rzadko gości na ich talerzu, a oni sami nie są superfanami słodyczy, to problem ich nie dotyczy. Nic bardziej błędnego! Zły cholesterol czai się nawet w niewinnych grzeszkach kulinarnych, które ku naszemu wielkiemu zdziwieniu znajdują odbicie w naszych wynikach badań. Cholesterol śmiało możemy nazwać wrogiem publicznym numer 1. Batalię o obniżenie jego poziomu podejmują od lat lekarze i eksperci od żywienia. A to z jednego powodu – jego nadmiar to jeden z głównych czynników powodujących choroby układu naczyniowego. Słowo "nadmiar" jest kluczowe w rozważaniach o tym, co powinniśmy jeść, gdyż sam cholesterol ma również swoje dobre oblicze. To ważny składnik błon komórkowych, niezbędny do wytwarzania witaminy D3, hormonów nadnerczy oraz płciowych. Odgrywa również istotną rolę w pracy mózgu. Jak zatem znaleźć złoty środek między tym co, smaczne a tym, co dobre dla naszego zdrowia? Jest na to sposób! Dieta złotego środka to jadłospis skomponowany od serca i dla serca. Według autorki najlepszym i najsmaczniejszym orężem w walce z miażdżycą, cukrzycą, otyłością i innymi chorobami metabolicznymi jest połączenie trzech typów diet: śródziemnomorskiej, niskowęglowodanowej oraz z niskim indeksem glikemicznym. Co ważne, jest to dieta łatwa, bo bez liczenia kalorii i na bazie dostępnych produktów. Choć właściwie to wcale nie jest dieta, tylko sposób na zdrowe, pełne przyjemności odżywianie na co dzień.

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Zuzanna Buczek, ocena: 5,0/5
2018-04-29
JEDZ PYSZNIE I NIE BÓJ SIĘ CHOLESTEROLU Cholesterol to składnik, bez którego nie można by żyć. Występuje w ponad 90 procentach w samych komórkach. Nadaje błonom komórkowym sztywność i wspomaga ich naturalną ochronę przed drobnoustrojami.Odpowiada za regulację ciśnienia krwi, dlatego utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu jest bardzo ważne,aby zapobiec takim chorobom jak miażdżyca czy zawał mięśnia sercowego. Dlatego tak ważne jest, aby produkty po które sięgamy były jak najmniej przetworzone. Aby utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu należy zmienić swoje nawyki żywieniowe.Prawidłowa dieta powinna być oparta na dużej ilości warzyw, owoców, kasz i pełnoziarnistych makaronów. Istotne jest również nawadnianie organizmu, powinniśmy wypijać minimum 2 litry wody, a z diety wyeliminować produkty tłuste, wysoko przetworzone, fast foody, słodycze, słodkie napoje. Zatem jak zacząć zdrowo się odżywiać? Jak pozbyć się złych nawyków? O tym wszystkim przeczytasz w najnowszej książce Magdaleny Makarowskiej „Jedz pysznie i nie bój się cholesterolu” W książce znajdziesz przepisy na przepyszne pełnowartościowe dania, pyszne śniadania, lunche, obiady kolacje oraz zdrowe desery. Przepisy zawarte w poradniku są jasno opisane, książka jest wspaniałą zachętą do eksperymentowania i poznawania tajników zdrowego ożywiania. Nie zapominajmy o sobie i dbajmy o nasze zdrowie, tak aby nie sięgać po lekarstwa. Samą dietą jesteśmy w stanie wiele zdziałać.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj