Okładka książki O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa

O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788362905713
EAN:
978836290571301
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
16.5x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
207
rok wydania:
2012
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
59,03
 zł
Cena detaliczna:  
85,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,03
Józef Bełza był chemikiem i wykładowcą Instytutu Gospodarstwa Wiejskiego w Marymoncie. Poproszony o stworzenie podręcznika dla swoich słuchaczy napisał Zasady technologii chemicznej gospodarskiej. Niestety nie znalazły się fundusze na wydanie podręcznika w takim kształcie, więc autor przepisał go w sposób, który pozwolił wypuścić dzieło na komercyjny rynek. Dodał najznakomitsze przepisy na wszelakie alkohole oraz praktyczne porady dla domorosłych gorzelników i piwowarów. Książka dzieli się na dwa tomy: O wypalaniu wódki i O warzeniu piwa. Oba tomy traktują o składnikach używanych w gorzelnictwie, ich jakości i sposobie pozyskiwania. Czytelnik odnajdzie tu także wskazówki dotyczące sprzętu i konserwacji linii produkcyjnej, a także szczegółowy opis najczęściej popełnianych przez gorzelników błędów. Procesy fermentacyjne alkoholu zostały podane w bardzo prosty i obrazowy sposób. Dzięki temu książka ma wciąż użytkowy charakter.

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj