Okładka książki Zielenina bez glutenu

Zielenina bez glutenu

Średnia ocena: 4,33 (3)
ISBN:
9788364190179
EAN:
9788364190179
oprawa:
oprawa: twarda
Wydawca:
format:
19,5x25,5 cm
język:
polski
liczba stron:
184
rok wydania:
2016
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
36,66
 zł
Cena detaliczna:  
49,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,66
Autorka popularnego bloga kulinarnego „Zielenina” i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach oraz owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
paulina.czyta, ocena: 4,0/5
2017-03-02
W tej pozycji autorka udowadnia, że kasza to prawdziwa królowa kuchni. Można z niej przygotować bezglutenowy chleb, ciasta i budyń. Książka spodoba się osobom, które nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni. Pełno tutaj bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Magdalena gotuje lokalnie i stara się używać jak najwięcej produktów sezonowych, pełnoziarnistych oraz dużo roślin strączkowych, które są cennym źródłem białka. Nie używa cukru, bazuje tylko na słodzikach, które dała nam natura. Magdalena jest z wykształcenia prawniczką. Porzuciła jednak ten zawód i zajęła się tym co kocha najbardziej, czyli gotowaniem i fotografią. I to była świetna decyzja! Widać to także w tej książce. Jest napisana z miłością i dbałością o każdy szczegół. Magdalena bez wątpienia ma talent, jej dania wyglądają na zdjęciach po prostu obłędnie! Książka podzielona jest na pory roku, co bardzo ułatwia gotowanie. Przepisy podzielono także na typy posiłków - śniadania, obiady, kolacje i desery. Ich różnorodność jest bardzo duża. Co mnie bardzo cieszy. Co najbardziej wpadło mi w oko? Powiem szczerze, że wszystko. Każdy przepis ma swoje zdjęcie, co jeszcze bardziej zachęca nas do gotowania. Testowanie przepisów z tej książki to sama przyjemność. Nie są skomplikowane, składniki łatwo dostępne, a wszystko wydane na przepięknym papierze, który kojarzy się ze starym zbiorem przepisów. Jeśli szukacie czegoś interesującego, świeżego i przede wszystkim zdrowego oraz cenicie sobie smak i prostotę, to zdecydowanie ta pozycja jest warta Waszego zainteresowania. Pozycja na pewno spełni Wasze oczekiwania.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Paulina.Czyta, ocena: 5,0/5
2017-03-07
W tej pozycji autorka udowadnia, że kasza to prawdziwa królowa kuchni. Można z niej przygotować bezglutenowy chleb, ciasta i budyń. Książka spodoba się osobom, które nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni. Pełno tutaj bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Magdalena gotuje lokalnie i stara się używać jak najwięcej produktów sezonowych, pełnoziarnistych oraz dużo roślin strączkowych, które są cennym źródłem białka. Nie używa cukru, bazuje tylko na słodzikach, które dała nam natura. Magdalena jest z wykształcenia prawniczką. Porzuciła jednak ten zawód i zajęła się tym co kocha najbardziej, czyli gotowaniem i fotografią. I to była świetna decyzja! Widać to także w tej książce. Jest napisana z miłością i dbałością o każdy szczegół. Magdalena bez wątpienia ma talent, jej dania wyglądają na zdjęciach po prostu obłędnie! Książka podzielona jest na pory roku, co bardzo ułatwia gotowanie. Przepisy podzielono także na typy posiłków - śniadania, obiady, kolacje i desery. Ich różnorodność jest bardzo duża. Co mnie bardzo cieszy. Co najbardziej wpadło mi w oko? Powiem szczerze, że wszystko. Każdy przepis ma swoje zdjęcie, co jeszcze bardziej zachęca nas do gotowania. Testowanie przepisów z tej książki to sama przyjemność. Nie są skomplikowane, składniki łatwo dostępne, a wszystko wydane na przepięknym papierze, który kojarzy się ze starym zbiorem przepisów. Jeśli szukacie czegoś interesującego, świeżego i przede wszystkim zdrowego oraz cenicie sobie smak i prostotę, to zdecydowanie ta pozycja jest warta Waszego zainteresowania. Pozycja na pewno spełni Wasze oczekiwania.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Mariola S. , ocena: 4,0/5
2017-02-10
Książka dedykowana wegetarianom i osobom uczulonym na gluten. Ale nie tylko!. Nawet jeśli jadasz mięso i nie musisz eliminować glutenu ze swojego pożywienia w książce znajdziesz sporo inspiracji na zdrową kuchnię roślinną. Lubisz kasze, sezonowe warzywa i owoce, chcesz gotować smacznie nie rujnując przy tym domowego budżetu na wymyślne składniki? W tej książce znajdziesz coś dla siebie. Kasze wcale nie muszą być nudne i podane tylko do obiadu. Można z nich upiec chleb lub przygotować deser. A warzywa? To nie tylko zupy, kolorowe surówki. Z kalafiora można zrobić ryż a pietruszkę dodać do ciasta z żurawiną i kardamonem. Czy to nie intrygujące propozycje? Podział książki na pory roku oraz przepisy na śniadania, obiady, kolacje i desery znacznie ułatwi korzystanie z książki. Sama chętnie wypróbuję kilka przepisów na kolorowe warzywne dania oraz apetyczne słodkie wypieki. Polecam.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj