Okładka książki Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788365852298
EAN:
9788365852298
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Wydawca:
format:
230x167 mm
język:
polski
liczba stron:
428
rok wydania:
2021
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
40,98
 zł
Cena detaliczna:  
59,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,68
Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać - Amadea Morningstar, Urmila Desai - opis książki:
Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej!
Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.
Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu.
dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: Ayurveda, The Science of Self-Healing, współautor: The Yoga of Herbs
Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich.
dr David Frawley, autor: Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide, współautor: The Yoga of Herbs
Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia
Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: Prakruti, Your Ayurvedic Constitution
Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia.
Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy
Amadea Morningstar - uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.
Urmila Desai - poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.
Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.
Książka Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Zielone wydawnictwo.
Książka posiada 428 stron i została wydana w 2020 r.

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj