Okładka książki Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów

Ajurwedyjskie przepisy z lokalnych produktów

Średnia ocena: 5,00 (1)
ISBN:
978-83-65846-45-7
EAN:
9788365846457
oprawa:
miękka
Wydawca:
format:
205x145x10mm
język:
polski
liczba stron:
132
rok wydania:
2022
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
23,12
 zł
Cena detaliczna:  
39,30 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,12
Jakie masz dosze? Według ajurwedy każdy człowiek w momencie poczęcia otrzymuje indywidualny zestaw dosz. Określają one między innymi charakter, wygląd, przemianę materii czy sposób zachowania. Od nich też zależy, co dany człowiek powinien jeść, by cieszyć się trwałym zdrowiem i równowagą duszy oraz ciała. Ta książka nie tylko pozwoli Ci zdiagnozować własne dosze, ale i przygotować najlepsze dla nich, tanie i smaczne posiłki. Nowe spojrzenie na ajurwedę! Katharina E. Weyland mieszka z mężem na Sri Lance. Jest certyfikowanym coachem od wielu lat zajmującym się tematyką zdrowej diety. Dostrzega korzyści płynące z ajurwedy, która doskonale uzupełnia zachodnie doradztwo żywieniowe. Stworzyła własny styl ajurwedy, który dostosowuje mądrość Wschodu do potrzeb człowieka Zachodu. Nowa odsłona zdrowia!

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
kruche_babeczki, ocena: 5,0/5
2018-04-03
Miał ktoś z Was styczność z kuchnia opartą na ajurwedzie? Ja nie, dlatego bardzo zaciekawiła mnie ta książeczka. Autorka Katharina E. Weyland to certyfikowany coach, specjalizuje się w zdrowym odżywianiu, od wielu lat specjalizuje się nauką płynącą z indyjskiej mądrości. Z jej ugruntowanej wiedzy i bogatego doświadczenia narodził się unikalny styl ajurwedy, który opiera się na prostocie i skuteczności. Jak dobrze wiemy, wszystko co proste jest najlepsze :-) W książce znajdziemy krótki test, dzięki któremu dowiemy się jaką doszą jesteśmy i jaki jest nasz typ budowy i odżywiania. Jest w niej przede wszystkim dużo przepisów, których receptury są oparte na ajurwedyjskich zasadach , które zostały dopasowane do europejskiej sztuki kulinarnej i lokalnie dostępnych przepisów. Dlaczego Ajurweda "wiedza o życiu", kieruje się prawami natury. U jej podstaw leży rozumowanie, że człowiek zawsze żyje w zgodzie z naturą, oraz w naturze. Dlatego ta idea jest ponadczasowa i uniwersalna. To, gdzie nasze jedzenie rosło, wcale nie jest bez znaczenia, bo w ten sposób kształtowana jest jego jakość, jego pozytywna - lub negatywna - energia (prana), jego czystość i piękno. Wszystkie przepisy z książki, to dania oparte na naturalnych składnikach, zdrowe, bez cukru, takie, które przywrócą równowagę w naszym organizmie. Dzięki temu, że możemy określić u siebie i najbliższych zestaw dosz, dopasujemy do siebie właściwy sposób odżywiania. Przepisy jakie znajdziemy w książce to napoje i koktajle, pożywne śniadania, przystawki, zupy, dania główne, desery i przekąski. Niektóre z nich zostały opatrzone zdjęciami gotowej potrawy. Jeśli chodzi o dostępność produktów, to większość możemy spokojnie kupić. Przepisy są łatwe, czytelne, więc nie będziemy mieli problemu w wykonaniem. Na pewno są ciekawe. Myślę, że warto mieć taką pozycję na swojej półce i wypróbować przepisy w niej zawarte :-)
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj