|
BRUKSELA PASCAL LAJTNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-8103-415-9
EAN:
9788381034159
oprawa:
miękka ze skrzydełkami
Wydawca:
format:
190x115x10mm
język:
polski
liczba stron:
156
rok wydania:
2019
wysyłka:
3 - 5 dni
26,90
zł
OpisRecenzje
Pralinki czy piwo?
Gdzie i kiedy na olbrzymi dywan kwiatowy? Jaki jest adres Europy? Gdzie można gołym okiem zobaczyć atomy? Bruksela, czyli nowe spojrzenie na stolicę Belgii. Podczas wyjazdu z Pascalem odkryjesz, że tu bije serce Europy! Prawdziwy przełom w sposobie degustacji czekolady nastąpił dopiero na początku XX w. W 1857 r. Jean Neuhaus, szwajcarski imigrant, w słynnym brukselskim pasażu handlowym Galerie de la Reine otworzył aptekę. Być może na pierwszy rzut oka związek dystrybucji leków z przemysłem czekoladowym nie jest zbyt oczywisty, jednak Neuhaus tabletki lecznicze o dość nieprzyjemnym smaku postanowił powlekać delikatną warstwą czekolady, aby ułatwić ich zażywanie. Okazało się to inspiracją dla jego wnuka, Jeana Neuhausa Jr., który w 1912 r. lecznicze wypełnienie zastąpił czekoladowym kremem. I tak właśnie narodziła się pierwsza belgijska pralinka. Ewa Wesołowska, autorka przewodnika, prowadzi bloga Cały ten Beneluks Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|