|
Chemia organiczna Zakres Rozszerzony T.3Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788364045981
EAN:
9788364045981
oprawa:
Miękka
Wydawca:
format:
21.0x30.0cm
język:
polski
liczba stron:
152
rok wydania:
2021
wysyłka:
48h
25,88
zł
Cena detaliczna:
39,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,88 zł
OpisRecenzje
Podręcznik jest przeznaczony nie tylko dla uczniów szkół średnich pragnących rozszerzyć i ugruntować swoją wiedzę z zakresu chemii organicznej, w aspekcie czekającego ich egzaminu maturalnego z chemii, ale również dla studentów kierunków przyrodniczych, medycznych czy pedagogicznych, w programie których chemia stanowi istotny element kształcenia. Informacje zawarte w niniejszym podręczniku mogą stanowić dla nich materiał wyjściowy dla dalszego pogłębiania wiedzy chemicznej na kolejnych etapach kształcenia.
WĘGLOWODANY
Rozdział 1. MONOSACHARYDY
1.1. BUDOWA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW
1.2. WZORY STRUKTURALNE MONOSACHARYDÓW
1.3. BUDOWA PRZESTRZENNA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW. IZOMERIA OPTYCZNA
1.3.1. Zapis wzorów stereochemicznych
1.3.2. Określanie względnej konfiguracji (system Fischera) D/L
1.3.3. Określanie absolutnej konfiguracjji centrów stereochemicznych
1.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE, CZYNNOŚĆ OPTYCZNA
1.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE MONOSACHARYDÓW
Rozdział 2. DISACHARYDY
Rozdział 3. OLIGOSACHARYDY
Rozdział 4. POLISACHARYDY
Rozdział 5. IDENTYFIKACJA SACHARYDÓW
5.1. ODRÓŻNIANIE ALDOZ OD KETOZ
5.2. ODRÓŻNIANIE PENTOZ OD HEKSOZ
Rozdział 6. FERMENTACJA CUKRÓW
Rozdział 7. WĘGLOWODANY – PODSUMOWANIE
ZWIĄZKI ORGANICZNE ZAWIERAJĄCE AZOT
Rozdział 8. ZWIĄZKI NITROWE
8.1. NAZEWNICTWO ZWIĄZKÓW NITROWYCH
8.2 NITROZWIĄZKI ALIFATYCZNE
8.3. NITROZWIĄZKI AROMATYCZNE
Rozdział 9. ESTRY KWASU AZOTOWEGO .
Rozdział 10. AMINY
10.1. NAZEWNICTWO AMIN
10.2. METODY OTRZYMYWANIA AMIN.
10.3. BUDOWA AMIN. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE
10.4. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMIN
Rozdział 11. AMIDY
Rozdział 12. NITRYLE
Rozdział 13. AMINOKWASY
13.1. KLASYFIKACJA AMINOKWASÓW
13.2. NAZEWNICTWO AMINOKWASÓW
13.3. OTRZYMYWANIE AMINOKWASÓW
13.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE AMINOKWASÓW
13.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE AMINOKWASÓW
13.6. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINOKWASÓW
Rozdział 14. PEPTYDY
Rozdział 15. BIAŁKA
15.1. PODZIAŁ BIAŁEK
15.2. STRUKTURA BIAŁEK
15.3. WYKRYWANIE BIAŁEK, PEPTYDÓW
15.4. ZNACZENIE PRZEMYSŁOWE BIAŁEK
Rozdział 16. ZWIĄZKI HETEROCYKLICZNE AZOTU
Rozdział 17. PORFIRYNY
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|