| 
                         | 
                
                     
        Chemia żywności t.2Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił! 
                
                autor: 
                        
                
                            ISBN:
                         
                        
9788363623371                         
                        
                        
                            EAN:
                         
                        
9788363623371                         
                        
                        
                            oprawa:
                         
                        
Miękka                         
                        
                        
                            Wydawca:
                         
                        
                        
                        
                            format:
                         
                        
16.5x24.0cm                         
                        
                        
                            język:
                         
                        
polski                         
                        
                                        
                            liczba stron:
                         
                        
304                         
                        
                            rok wydania:
                         
                        
2012                         
                                
                
                    wysyłka:
                 
                
                    niedostępny
                 
                    37,12 
                 zł
                    Cena detaliczna:   
                        49,00 zł 
                    Produkt niedostępny 
                
            Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,12 zł 
        
            Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmujecoraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącymzainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie,a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składnikówżywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływuna zdrowie konsumenta.W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiegoChemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniającychnajnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka.Książka ukazuje się w trzech tomach: - Tom 1. Składniki żywności - Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka - Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywnościTom 2 obejmuje m.in. następujące zagadnienia: - charakterystykę sacharydów, lipidów i białek, mających największy udziałw składzie produktów żywnościowych, - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie siępożądanych sensorycznych cech produktów, - chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzącepodczas jej przetwarzania i przechowywania, - nowoczesne metody oznaczania białek żywności.Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowymuniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęciazwiązane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a takżebromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom,towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładachprodukujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającymjakość produktów żywnościowych.
         
    Brak recenzjix 
        
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
 
    
            Wybierz wariant produktu
         
         | 
            |