| 
                         | 
                
                     
        Chemia żywności t.3Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił! 
                
                autor: 
                        
                
                            ISBN:
                         
                        
9788363623500                         
                        
                        
                            EAN:
                         
                        
9788363623500                         
                        
                        
                            oprawa:
                         
                        
Miękka                         
                        
                        
                            podtytuł:
                         
                        
Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności                         
                        
                        
                            Wydawca:
                         
                        
                        
                        
                            format:
                         
                        
16.5x24.0cm                         
                        
                        
                            język:
                         
                        
polski                         
                        
                                        
                            liczba stron:
                         
                        
246                         
                        
                            rok wydania:
                         
                        
2012                         
                                
                
                    wysyłka:
                 
                
                    niedostępny
                 
                    35,59 
                 zł
                    Cena detaliczna:   
                        47,00 zł 
                    Produkt niedostępny 
                
            Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,59 zł 
        
            Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta. W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniających najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Książka ukazuje się w trzech tomach: Tom 1 - Składniki żywności Tom 2 - Sacharydy, lipidy i białka Tom 3 - Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności Tom trzeci obejmuje wiadomości dotyczące m.in.: odżywczych i zdrowotnych cech składników żywności; chemicznych i biologicznych właściwości witamin; odżywczej i funkcjonalnej roli masła; alergenów występujących w żywności; mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działannia wielu związków występujących w żywności; interakcji składników żywności oraz ich wpływu na jakość produktów. Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowym uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Publikacja będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
         
    Brak recenzjix 
        
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
 
    
            Wybierz wariant produktu
         
         | 
            |