| 
                         | 
                
                     
        Chemia żywności Tom 2Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił! 
                
                
                
                        
                            ISBN:
                         
                        
9788301196264                         
                        
                        
                            EAN:
                         
                        
9788301196264                         
                        
                        
                            oprawa:
                         
                        
oprawa: broszurowa                         
                        
                        
                            podtytuł:
                         
                        
Biologiczne właściwości składników żywności                         
                        
                        
                            Wydawca:
                         
                        
                        
                        
                            format:
                         
                        
164x237 mm                         
                        
                        
                            język:
                         
                        
polski                         
                        
                                        
                            liczba stron:
                         
                        
344                         
                        
                            rok wydania:
                         
                        
2017                         
                                
                
                    wysyłka:
                 
                
                    48h
                 
            92,33 
                 zł
                    Cena detaliczna:   
                        114,00 zł 
                    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 76,12 zł 
        
            Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
-          witaminy;
-          rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; 
-          nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
-          alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
-          toksyny surowców żywnościowych;
-          dodatki do żywności  i suplementy diety;
-          analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.  Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
         
    Brak recenzjix 
        
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
 
    
            Wybierz wariant produktu
         
         | 
            |