|
![]() Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej?Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788360466223
EAN:
9788360466223
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Polecanej w : infekcjach wirusowych i bakteryjnych, żywieniu ludzi starszych, stanach pooperacyjnych, schorzeniach przewodu pokarmowego
Wydawca:
format:
13.0x19.0cm
język:
polski
liczba stron:
110
rok wydania:
2007
wysyłka:
niedostępny
17,69
zł
Cena detaliczna:
22,05 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,69 zł
Żywienie człowieka jest jedną z najmłodzszych nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin: chemii, biologii, biochemii i medycyny.
Szczególną częścią tej nauki jest żywienie w chorobie (dietetyka). Jest to ważny element prawidłowej terapii, a w wielu schorzeniach – podstawa postępowania leczniczego. Właściwa dieta jest w wielu schorzeniach pierwszym etapem leczenia.
W początkowej fazie choroby najczęściej zalecana jest dieta łatwo strawna, której zasady omawia niniejsza książka.
Do prowadzenia racjonalnego żywienia osób, niezbędne jest przestrzeganie kilku prawideł określanych jako 5 razy U :
– urozmaicenie
– umiarkowanie
– uregulowanie
– umiejętność przyrządzania potraw podczas obróbki kulinarnej
– uprawianie sportu, ćwiczeń lub spacer
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|