|
Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej?Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788360466223
EAN:
9788360466223
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Polecanej w : infekcjach wirusowych i bakteryjnych, żywieniu ludzi starszych, stanach pooperacyjnych, schorzeniach przewodu pokarmowego
Wydawca:
format:
13.0x19.0cm
język:
polski
liczba stron:
110
rok wydania:
2007
wysyłka:
niedostępny
17,79
zł
Cena detaliczna:
22,05 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,79 zł
OpisRecenzje
Żywienie człowieka jest jedną z najmłodzszych nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin nauk przyrodniczych, łączących wiedzę z różnych dziedzin: chemii, biologii, biochemii i medycyny.
Szczególną częścią tej nauki jest żywienie w chorobie (dietetyka). Jest to ważny element prawidłowej terapii, a w wielu schorzeniach – podstawa postępowania leczniczego. Właściwa dieta jest w wielu schorzeniach pierwszym etapem leczenia.
W początkowej fazie choroby najczęściej zalecana jest dieta łatwo strawna, której zasady omawia niniejsza książka.
Do prowadzenia racjonalnego żywienia osób, niezbędne jest przestrzeganie kilku prawideł określanych jako 5 razy U :
– urozmaicenie
– umiarkowanie
– uregulowanie
– umiejętność przyrządzania potraw podczas obróbki kulinarnej
– uprawianie sportu, ćwiczeń lub spacer
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|