Cukier Cichy zabójca

Cukier Cichy zabójca

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
format:
14.5x20.5cm
ISBN:
9788365170422
EAN:
9788365170422
podtytuł:
Jak pozbyć się uzależnienia od największej trucizny naszych czasów
rok wydania:
2016
Wydawca:
liczba stron:
232
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
27,31 zł
Produkt niedostępny
Czy cierpisz na dolegliwości, których lekarze nie umieją zdiagnozować, jak problemy skórne i trawienne, długotrwałe bóle głowy, wahania nastroju i energii, stałe uczucie zmęczenia? Najprawdopodobniej to skutek regularnego przyjmowania cukru, substancji, która uzależnia osiem razy silniej niż kokaina, a którą codziennie dodajesz do kawy, herbaty lub spożywasz w innej formie. Dieta bogata w cukier, przetworzone węglowodany i gluten może powodować poważne uszkodzenia nerwów obwodowych, drętwienie i mrowienie kończyn oraz wiele innych chorób, w tym migreny, cukrzycę i choroby pęcherzyka żółciowego.

Czy można pokonać cukrowy nałóg?

Autorzy książki „Cukier - cichy zabójca” pokazują jak odwrócić szkody, które wyrządził cukier w organizmie. Dają niezbędne wskazówki do odbudowy zdrowia i zapobiegania kolejnym szkodom. Dowiesz się jak skończyć z podjadaniem słodyczy, piciem niezdrowych słodzonych napojów i jedzeniem glutenowego pieczywa, a także jak utrzymać odpowiedni poziom cukru we krwi. Nauczysz się też komponować swoje dania tak, aby zastąpić produkty bogate w węglowodany i gluten zdrowymi odpowiednikami i dzięki temu zmniejszyć apetyt na słodycze. W książce znajduje się również quiz, dzięki któremu samodzielnie dobierzesz odpowiedni program odbudowy nerwów. Staw czoła największej truciźnie naszych czasów!

O autorach

Dr. Richard P. Jacoby to jeden z najwybitniejszych amerykańskich chirurgów nerwów obwodowych. Specjalizuje się w leczeniu neuropatii obwodowej. Jest współzałożycielem Ośrodka Leczenia Ran w Scottsdale.

Raquel Baldelomar jest założ ycielką Quantise, agencji marketingowo – promocyjnej, specjalizującej się w marketingu branży medycznej. Często pomaga w doskonaleniu systemów ochrony zdrowia, jest specjalistką w dziedzinie strategii marketingowych.

Fragment książki

„Dieta z wysokim udziałem tłuszczu zwierzęcego nie daje uczucia nasycenia, pozwala jednak zatrzymać uczucie zadowolenia na dłużej. Doświadczyłem tego osobiście, zmieniając swoją dietę. Podobne odczucia mieli moi pacjenci eliminujący cukier z jadłospisu i zastępujący go tłuszczami nasyconymi – oni również dłużej czuli się syci. Dieta wysokocukrowa podtrzymuje uczucie łaknienia, natomiast celem tej wysokotłuszczowej, …, jest zapewnienie stanu prawdziwego zaspokojenia głodu. Jej wdrożenie odmienia nasze życie. Nie musimy się już głodzić i walczyć z apetytem. Uwalniamy się też od zniewolenia przez cukier.”

Dodaj własną recenzję

wyłącznie do wiadomości księgarni - nie będzie widoczny przy recenzji
ocena*:
* - pola wymagane

Brak recenzji

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka