|
![]() Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowiekaNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788320086744
EAN:
9788320086744
oprawa:
Miękka
Wydawca:
format:
15.5x23.0cm
język:
polski
liczba stron:
660
rok wydania:
2014
wysyłka:
niedostępny
119,53
zł
Cena detaliczna:
139,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 119,53 zł
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on:
• omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
• aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
• omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|