Okładka książki Dobra kuchnia. Dania z ryb w.2015

Dobra kuchnia. Dania z ryb w.2015

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
978-83-7887-035-7
EAN:
9788378870357
oprawa:
miękka
podtytuł:
Pokaż się z dobrej kuchni
Wydawca:
format:
210x135x5mm
język:
polski
liczba stron:
32
rok wydania:
2015
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
3,84
 zł
Cena detaliczna:  
6,99 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,84
Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm.W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino. 

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj