|
Dobra kuchnia. Drinki i cocktaile TWNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788363559908
EAN:
9788363559908
oprawa:
Twarda
podtytuł:
Napoje nie tylko alkoholowe oraz smaczne przekąski
Wydawca:
format:
23.5x30.0cm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2013
wysyłka:
niedostępny
34,75
zł
Cena detaliczna:
59,95 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,75 zł
OpisRecenzje
Pierwszy zapis na temat drinków można znaleźć w angielskiej książce kucharskiej z XVI wieku. Receptura przewidywała dodanie do whisky mięty pieprzowej, a drink nazwano julep. Sto lat później znana była mieszanka herbaty, cytryny, cukru i araku lub rumu, określana jako boll-punch czyli czarka ponczu. Drink to mieszanka od dwóch do nawet kilkunastu składników. Wśród nich muszą się znaleźć składniki główne - tzw. baza, a więc różnego rodzaju alkohole: wódki, likiery czy wina. Do bazy dodaje się składniki modyfikujące, służące do podniesienia aromatu i smaku, zharmonizowania i udoskonalenia napoju: substancje słodzące, zakwaszające oraz przyprawy. Niektóre drinki wymagają prócz tego dodania schłodzonej wody (gazowanej lub nie), soku lub napoju gazowanego, które nadają im orzeźwiającego charakteru. Można je również dekorować, np. owocami i podawać do nich słomki, widelczyki lub łyżeczki. W książce czytelnik znajdzie podstawowe rodzaje drinków, m.in. aperitif, cobbler, collins, cooler, drinki bezalkoholowe, eggnog, poncz, a także propozycję przekąsek do drinków.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|