|
![]() Dobra kuchnia. Kuchnia mazurskaNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978–83–62976–20–1
EAN:
9788362976201
oprawa:
miękka
Wydawca:
format:
208x133x5mm
język:
polski
liczba stron:
48
rok wydania:
2012
wysyłka:
48h
3,93
zł
Cena detaliczna:
6,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,43 zł
Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnych zakątków kraju przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to również kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Litwy, Niemiec, Rosji i Polski. Co podaje się na stoły Mazurów? Czym ich kuchnia różni się od kulinariów serwowanych w innych częściach kraju? Czy mazurek pochodzi z Mazur? Odpowiedzi na te i inne pytania zostały zawarte w prezentowanej książce. Kuchnia mazurska to zbiór najpopularniejszych receptur z tego regionu, wśród których nie może zabraknąć przepisów na zupy rybne, dania z dziczyzny oraz przetwory z warzyw i owoców. Na liście tradycyjnych produktów mazurskich znajdziemy także mleko zsiadłe, ser salami mazurski i sękacz mazurski. Warto skosztować smaków z północy.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|