|
Dr Food. Dla mózgu, psyche i nerów ze staliNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
978-83-66960-23-7
EAN:
9788366960237
oprawa:
twarda
Wydawca:
format:
245x170x15mm
język:
polski
liczba stron:
208
rok wydania:
2020
wysyłka:
48h
29,69
zł
Cena detaliczna:
54,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 29,69 zł
OpisRecenzje
Zdrowe odżywianie jako klucz do sprawności umysłowej i równowagi psychicznej
Garść słodkich żelek jako antidotum na stres w pracy. Pobudzające espresso zaraz po obiedzie. Talerz makaronu jako kropelka szczęścia w morzu smutków. Wszyscy wiemy, że jedzenie i picie zmieniają nasze stany emocjonalne. Ale prawidłowy sposób odżywiania może zdziałać o wiele więcej, niż tylko wpłynąć na nasz humor: poprawia zdolność uczenia się i pamięć, łagodzi stany depresyjne oraz lęki. Ponadto rozsądnie dobrane produkty spożywcze pozwolą na utrzymanie szarych komórek w dobrej formie aż do późnej starości. Książka ta w jasny sposób wyjaśnia procesy biochemiczne, jakie zachodzą w naszej głowie. Infografiki i tabele umożliwiają szybką orientację w najważniejszych omawianych zagadnieniach. W ten sposób najnowsza wiedza naukowa z dziedziny medycyny żywienia znajduje się w zasięgu naszej ręki. Przeczytaj, jak prawidłowy sposób odżywiania pomoże ci skutecznie zapobiegać między innymi depresji, migrenie, chorobie Alzheimera, chorobie Parkinsona, stwardnieniu rozsianemu itp. Dowiedz się, dlaczego właśnie kuchnia śródziemnomorska oferuje naszemu mózgowi wiele czynników ochronnych. Przeczytaj, które produkty spożywcze pomogą ci pokonać ponury nastrój, lepiej spać oraz cieszyć się lepszą koncentracją i wydolnością umysłową. 30 smakowitych przepisów rozbudzi ochotę na pyszne jedzenie, którego każdy kęs będzie czymś dobrym dla psychiki, umysłu oraz nerwów. Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|