|
![]() Echa dawnej Warszawy. W kotle smakówNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-63842-58-1
EAN:
9788363842581
oprawa:
Twarda
podtytuł:
+ 100 dawnych przepisów
Wydawca:
format:
245x170x23mm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2018
wysyłka:
48h
27,47
zł
Cena detaliczna:
49,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,47 zł
Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo? Ta książka wszystko wyjaśni.
Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu.
Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|