|
Echa dawnej Warszawy. W kotle smakówNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-63842-58-1
EAN:
9788363842581
oprawa:
twarda
podtytuł:
+ 100 dawnych przepisów
Wydawca:
format:
245x170x23mm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2018
wysyłka:
24h
27,62
zł
Cena detaliczna:
49,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,62 zł
OpisRecenzje
Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo? Ta książka wszystko wyjaśni.
Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu.
Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|