|
FasolaNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788374042659
EAN:
9788374042659
oprawa:
Twarda
Wydawca:
liczba stron:
176
rok wydania:
2006
wysyłka:
niedostępny
19,49
zł
Produkt niedostępny
OpisRecenzjeW książce znajduje się wyjaśnienie, skąd i kiedy przywędrowała do nas fasola oraz jakie właściwości odżywcze posiada. Jest cennym warzywem dla wegetarian, gdyż może zastępować mięso. W poradniku znajduje się wiele przepisów na dania z fasolą. Można ją podawać ugotowaną sauté polaną masłem oraz dodawać do potraw mięsnych i warzywnych. Jest też pyszna w sałatkach.Fasola bujnie porastała nasz glob kilka tysięcy lat temu. Była niegdyś podstawowym składnikiem diety Indian. Majowie uważali, że połączenie fasoli ze zbożami daje człowiekowi sii energię. Takie przekonanie istnieje także w dzisiejszej dietetyce. Znamy kilkanaście odmian fasoli, a źródeł ich pochodzenia można szukać i w Afryce i w Azji i w Ameryce Płd. Dojrzała roślina zawiera prawie wszystkie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki, a ze względu na wysoką zawartość białka stosowana jest w dietach wegetariańskich, z powodzeniem zastępując mięso. Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|