| 
                         | 
                
                     
        Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowoŚrednia ocena: 5,00 (1) 
                
                autor: 
                        
                
                            ISBN:
                         
                        
978-83-271-2549-1                         
                        
                        
                            EAN:
                         
                        
9788327125491                         
                        
                        
                            oprawa:
                         
                        
Miękka                         
                        
                        
                            Wydawca:
                         
                        
                        
                        
                            format:
                         
                        
220x170x18mm                         
                        
                        
                            język:
                         
                        
polski                         
                        
                                        
                            liczba stron:
                         
                        
208                         
                        
                            rok wydania:
                         
                        
2022                         
                                
                
                    wysyłka:
                 
                
                    niedostępny
                 
                    23,35 
                 zł
                    Cena detaliczna:   
                        44,90 zł 
                    Produkt niedostępny 
                
            Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,35 zł 
        
            Po „Misce szczęścia” nadszedł czas na „Formę obfitości”. Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. W tej książce znajdziesz połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzysz posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu.
Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste. 
Rozpocznij podróż w 87 dań dookoła roku ze swoją FORMĄ OBFITOŚCI!
„To książka dla tych, którzy nie mają czasu gotować. Tych, co nie wierzą, że można jeść pysznie, sezonowo i zdrowo, nie spędzając wielu godzin przy garnkach. To również książka dla tych, którzy uważają, że miejsce kobiety jest w kuchni – z kieliszkiem wina w dłoni, z nogami na krześle, czekającej na blachę kolorowych i soczystych warzyw. Dla takich „blachar” jak ja”.
(Basia Starecka – dziennikarka kulinarna, podróżniczka, autorka bloga Nakarmionastarecka.pl)
„Znów jestem głodny – to wszystko przez Laurę, której miłość do kuchni jest niesłychanie zaraźliwa. Bez pretensji, zadęcia i laboratoryjnego zaplecza wypiekła dla nas właśnie kolejny dowód, że jedzenie łagodzi obyczaje. Autorka jest w świetnej formie – jej przepisy przydadzą się przez cały rok, a z przygotowaniem poradzi sobie każdy”. 
(Paweł Loroch – dziennikarz kulinarny)
„Ta książka to mistrzowski kurs pieczenia w jednej formie. MINIMUM WYSIŁKU – MAKSIMUM SMAKU. Laura dzieli się sprawdzonymi sposobami na połączenia nie tylko warzywne na cztery pory roku. Kilka prostych składników, szczypta przypraw i jedna blacha – to jej wzór na szczęście przy wspólnym stole! Wypróbujcie przepisy z tej książki w swojej kuchni, a zapewniam Was, że ZAPIEKANKA już na zawsze zmieni swoje oblicze na MIŁOŚĆ!”
(Joanna Jakubiuk – Podlasianka, tropicielka regionalnych smaków i strażniczka tradycji kulinarnych, aktywistka kulinarna, autorka książki „Ziemniak”)
---
10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka.
PATRONI MEDIALNI: KUKBUK, Food Service, Ouichef.pl, „KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy”, Beszamel.pl, Mistrz Branży, I Love Nature 
PARTNERZY WYDANIA: BioBazar, Baziółka
O TWÓRCACH KSIĄŻKI:
LAURA OSĘKA – Gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem.
JAROSŁAW ROGER BERDAK – Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką „I love nature”. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.
         
    Recenzje✖ Opinia niepotwierdzona zakupem 
                
                    Anna , ocena: 5,0/5
                 
                2019-11-15 
                
                Najnowsza książka autorstwa Pani Laury Osęki pt.'' Forma obfitości. Lokalnie, zdrowo, sezonowo'' to prawdziwa uczta obfitości zdrowia dla wielu Czytelników, którzy lubią wykonywać prawdziwe kulinarne wyzwania nieznane odtąd jeszcze w polskiej kuchni.
Lubię przyrządzać proste dania, zdrowe zawierające w przepisach zdrowe składniki takie jak: owoce czy warzywa.
Największym odkryciem dla mnie w tej oto książce były zamieszczone przepisy na ciasta, których nie znałam do tej pory, udzielane przez autorkę porady w odpowiedni sposób ich podania w formie w rozdziale -Zakoleguj się z formami oraz do każdego rozdziału związanego z porą roku wypisane zostały spisy warzyw i owoców, które będą używane przez Czytelników do przyrządzanych sezonowych potraw.
Moją szczególną uwagę zwróciłam na następujące przepisy autorki:
przepisy podstawowe, a w tym majowa ryba, tarta zielona, wiosenna tarta obfitości, tarta szpinakowa, szarlotka z gruszką, zapiekanka z czarnej porzeczki, fasola pieczona w warzywach, grzyby z pieczonymi pomidorami, placek z pomidorami, zapiekanka jabłkowo-jeżynowa, zapiekanka z ziemniaków i cukinii, pomidorowy omlet, pieczone jabłka, omlet z grzybami, tarta z całymi jabłkami, orzechy w karmelu, jesienna blacha pełna dobra, zimowe pieczone warzywa, ciasto cytrynowo-rozmarynowe.
Elementem dodatkowym w książce są: okładka nawiązująca do tytułu książki, odpowiednio graficznie dobrana czcionka w tekście, umieszczone zostały w niej wszystkie zdjęcia zaprezentowanych przez autorkę przepisów.
Książka ta zasługuje na miejsce w każdej kuchni. 
            x 
        
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
 
    
            Wybierz wariant produktu
         
         | 
            |