Zdjęcie produktu ForMeds BICAPS RHAMNOSUS 60kaps

ForMeds BICAPS RHAMNOSUS 60kaps

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
EAN:
5903148621210
Producent:
dane adres.:
FORMEDS Sp. z o.o., ul. Grunwaldzka 184, 60-166 Poznań
postać:
kapsułki
zawartość:
60
kraj poch:
Polska
wysyłka:
24h
35,00
 zł
49,99 zł

ForMeds BICAPS RHAMNOSUS 60kaps

BICAPS RHAMNOSUS to suplement diety bez dodatku sztucznych wypełniaczy, barwników i konserwantów. Zawiera mikrokapsułkowane szczepy bakterii Lactobacillus rhamnosus.

Skład produktu:

Inulina (korzeń cykorii), pullulan (otoczka kapsułki), Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Sposób użycia:

Spożywać 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.

Środki ostrożności

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Marka ForMeds

Firma ForMeds została założona w 2012 roku, ale w tak krótkim czasie zdobyła wiele certyfikatów jakości i od samego początku najważniejsze dla marki Formeds jest produkcja suplementów diety bez chemicznych dodatków

Priorytetem ForMeds jest oferowanie bezpiecznych, naturalnych ale skutecznych wyrobów, wszystko podlega ścisłej kontroli medycznej i wielu specjalistów z zakresu medycyny, dietetyki, fizjoterapii, biologii i chemii czuwa nad tym. Składnikami suplementów diety są surowce o najwyżej jakości pozyskiwane tylko od renomowanych europejskich dostawców.

Działanie

Suplement diety BICAPS® RHAMNOSUS zawiera mikrokapsułkowane szczepy bakterii Lactobacillus rhamnosus GG.

Nowoczesna metoda mikrokapsułkowania szczepów bakterii prowadzi m.i. do wydłużenia ich przeżywalności w czasie przechowywania produktu.

Mikrokapsułkowanie to technologia, która polega na zamykaniu lub powlekaniu cząsteczek substancji innym materiałem (tzw. otoczką), co zwiększa szanse substancji na przeżycie w niekorzystnych warunkach układu pokarmowego [1,2].

Technologia mikrokapsułkowania jest stosowana m.in. przy tworzeniu produktów zawierających szczepy bakterii.
Bakterie, zanim dotrą do jelita, muszą „przejść” przez bardzo niekorzystne dla nich środowisko żołądka i dwunastnicy. W trakcie „tranzytu” przez odcinki układu pokarmowego znaczna część bakterii ulega zniszczeniu. Dodatkowo w trakcie przechowywaniu produktu zawierającego bakterie w temp. pokojowej jego stabilność (a tym samym ilość bakterii) znacznie spada [3,4].
Źródła literaturowe wskazują mikrokapsułkowanie jako skuteczną metodę zabezpieczania produktów zawierających szczepy bakterii. Mikrokapsułkowanie „chroni” bakterie zawarte w produkcie przed niekorzystnym dla nich środowiskiem układu pokarmowego.
Badania wykazały również, że dzięki zastosowaniu mikrokapsułkowania stabilność produktów zawierających bakterie była znacząco wyższa niż w przypadku niemikrokapsułkowanych [5].

 

Wartości odżywcze ForMeds BICAPS RHAMNOSUS 60kaps

Suplement diety

Produkt zawiera Porcja dzienna (1 kapsułka) zawiera: *

Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103)

5 mld CFU *
Inulina 340 mg *
CFU (Colony Forming Unit) - jednostka tworząca kolonię bakterii.
 
 

Bibliografia

1. Gibbs B.F., et al., International Journal of Food Science and Technology, 50, 213-224, 1999.

2. Smażyński T., Mikrokapsułkowanie, PZWL, Warszawa, 7-10, 25-31, 66-67, 1981.

3. Kligler B., Cohrssen A., „Probiotics” Am. Family Physic. Vol. 78, No.9, s. 1073 – 1078, 2008.

4. Huckle B., Zhang Z.: Maintenance and protection of probiotics. In: Probiotics. Ed. Min-TzeLiong, Springer Berlin Heidelberg, 87-108, 2011.

5. Picot A., Lacroix C., Encapsulation of bifidobacteria in whey protein-based microcapsules and survival in simulated gastrointestinal conditions and in yoghurt. Int. Dairy J., 14 (6), 505-515, 2004.

6. Del Piano M. et al., „Evaluation of the intestinal colonization by microencapsulated probiotic bacteria in comparision with the same uncoated strains” JClin Gastroenterol. 44 (Supl 1), 42-46, 2010.

7. Del Piano M. et al. “Is microencapsulation the future of probiotic preparations? The increased efficacy of gastroprotected probiotics”. Gut Microbes, 2(2), 120-123; 2011.

 

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj