|
![]() Hamburgery. 50 łatwych przepisówNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788327434210
EAN:
9788327434210
oprawa:
oprawa: twarda
Wydawca:
format:
18x22,5 cm
liczba stron:
128
rok wydania:
2015
wysyłka:
niedostępny
17,22
zł
Cena detaliczna:
24,99 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,22 zł
`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.
Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|