|
![]() Historia Smaku wyd. ilustrowaneNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-7705-213-6
EAN:
9788377052136
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
20.5x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
200
rok wydania:
2012
wysyłka:
niedostępny
39,62
zł
Cena detaliczna:
59,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,62 zł
Skąd pochodzi pomidor Jaka przyprawa była niegdyś cenniejsza niż złoto Co wspólnego mają ze sobą seks i czekolada Jakie warzywo przyczyniło się do wybuchu rewolucjiPodróż po różnych kontynentach śladami owoców, warzyw i przypraw używanych obecnie na co dzień ich historia, sposoby uprawy, zwyczaje, tradycje z nimi związane, przepisy z ich wykorzystaniem, a także anegdoty i ciekawostki na ich temat. Autor, wędrując po obu Amerykach, Europie i północnej Afryce, opowiada historie pożądania i miłości, zazdrości i chciwości, a główną rolę w jego opowieściach zawsze grają smakowite potrawy lub ich składniki. Bryan Bruce poszukuje źródeł powstania czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się, czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. Te poszukiwania ilustruje kilkadziesiąt kolorowych fotografii.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|