Okładka książki Imbir

Imbir

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
format:
14,5x20,5 cm
ISBN:
9788365404183
EAN:
9788365404183
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Lecznicze zastosowanie od A do Z
Wydawca:
liczba stron:
208
rok wydania:
2016
wysyłka:
24h
23,48
 zł
34,30 zł
Imbir jest jedną z najstarszych przypraw oraz roślin leczniczych świata. Zarówno w ajurwedzie, jak i w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej, jest niezwykle cenną rośliną ze względu na swoje właściwości rozgrzewające, a ze względu na swoje wszechstronne zastosowanie został okrzyknięty „zdrowotnym panaceum”. Stanowi on nie tylko zdrową przyprawę zapobiegającą różnym chorobom, ale również mogącą wspomagać różnego rodzaju procesy lecznicze.

Poznaj wszystkie właściwości imbiru.

Autorka książki opisuje w swojej publikacji wszelkie choroby i schorzenia, z którymi poradzi sobie imbir. Przykładem może być posiadanie przez niego w swoim składzie olejku eterycznego, który pobudza wydzielanie śliny i soku żołądkowego, co z kolei ma zbawienny wpływ na prawidłowe trawienie i przyswajanie pokarmów. Działa także rozkurczowo i likwiduje wzdęcia, łagodzi mdłości i wymioty. A napary parzone z kłączy pomogą uporać się z bólem gardła, przeziębieniem i grypą. Świeży imbir idealnie sprawdza się przy biegunce, chorobie lokomocyjnej, kaszlu, zatruciach pokarmowych, niestrawności, bólach menstruacyjnych, alergiach, hemoroidach, dolegliwościach wątrobowych, a także chorobach układu krążenia. A i to nie koniec jego cudownych właściwości, bo działa także jako środek wzmacniający przy obniżonej odporności, braku motywacji, przy wypaleniu zawodowym, zmęczeniu, problemach z zasypianiem, potencją, chorobach przewlekłych i demencji starczej. Dzięki tej książce dowiesz się również jak imbir można wykorzystać, aby odpowiednio zadbać o skórę i włosy oraz jak wykorzystywać go w kuchni.

O autorce

Ellen Heidböhmer od wielu lat zajmuje się alternatywnymi metodami leczenia oraz Tradycyjną Medycyną Chińską. Opublikowała wiele artykułów dotyczących tematyki zdrowotnej. Jest autorką również takich książek: „Zdrowa skóra według św. Hildegardy” oraz „Czarny bez. Zdrowie z natury”.

Fragment książki

„Shogaol stanowi główny „wyostrzacz” smaku imbiru. Substancja ta rozrasta się podczas leżakowania oraz wskutek podgrzewania. Szogaol wykazuje działanie: • pobudzające, • przeciwbólowe, • przeciwgorączkowe, • uspakajające, • rozszerzające naczynia, • podnoszące ciśnienie krwi, • wspomagające trawienie, • obniżające cholesterol, • przeciwzakrzepowe.”

Brak recenzji

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka