Okładka książki Insulinooporność w polskiej kuchni. Dla całej rodziny, z niskim IG

Insulinooporność w polskiej kuchni. Dla całej rodziny, z niskim IG

Średnia ocena: 5,00 (1)
ISBN:
978-83-7229-776-1
EAN:
9788372297761
oprawa:
miękka
podtytuł:
Dla całej rodziny, z niskim IG
Wydawca:
format:
205x165x23mm
język:
polski
liczba stron:
400
rok wydania:
2021
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
23,63
 zł
Cena detaliczna:  
39,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,80
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dotychczasowej diety? A może przygotowujesz kilka posiłków, bo domownicy kręcą nosem na to, co ląduje na ich talerzu, i domagają się kotleta czy gołąbka? 
Koniec z gotowaniem dla każdego innego obiadu! Czas na zdrową alternatywę dla dotychczasowych posiłków, która pomoże wrócić do zdrowia całej twojej rodzinie. 
Żyjemy w czasach nadmiaru, w czasach, w których więcej osób umiera z powodu zbyt dużej ilości jedzenia niż jego braku, a na choroby cywilizacyjne takie jak otyłość, cukrzyca, choroby sercowo-naczyniowe i autoimmunologiczne zapadają coraz młodsi ludzie. Nawet dzieci!
Insulinooporność stała się plagą XXI wieku. Dotyczyć może każdego, bez względu na wiek, płeć, masę ciała i miejsce zamieszkania. Dotyka zarówno młode i aktywne osoby, jak i starsze.
W tej książce pokazujemy, dlaczego warto wykonać szczegółową diagnostykę w kierunku insulinooporności, a także udowadniamy, że diagnoza to nie wyrok! Wręcz przeciwnie, to bodziec do nowego, zdrowego życia.
Kuchnia polska w insulinooporności nie musi być nudna i monotonna, a tym bardziej restrykcyjna i głodówkowa. Możesz jeść wiele smacznych, sycących potraw, nawiązujących do tradycyjnej kuchni polskiej.

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
kruche_babeczki, ocena: 5,0/5
2018-10-18
Insulinooporność stała plagą XXI wieku. Niestety dotyczyć może każdego, bez względu na wiek, płeć, masę ciała i miejsce zamieszkania. Mogą ją mieć osoby aktywne, młode jak i starsze. Dominika Musiałowska i Magdalena Makarowska w książce dzielą się z nami swoją wiedzą na temat tej choroby i podają przepisy na pyszne potrawy dla całej rodziny z niskim IG. Książka została podzielona na trzy rozdziały, pierwsza to teoria w której dowiemy się jakie są konsekwencje niezdrowego trybu życia, jak możemy zmienić swój styl życia na lepszy, jaka aktywność fizyczna najlepsza będzie w insulinooporności. Tutaj znajdziemy szczegółowe informacje na temat cukrzycy typu 2, PCOS, dowiemy się czym tak naprawdę jest insulinooporność, jakie są jej objawy, co ją może nasilić i co najważniejsze czy ją można wyleczyć? Autorki zamieszczają też normy insulinowe we krwi zależne od naszego BMI, ogólne wyniki glukozy. Podpowiadają jak zadbać o zdrowie całej rodziny i zmienić wspólne nawyki żywieniowe. Opisują jak stres wpływa na nasze zdrowie. Ten rozdział tak naprawdę należy do Dominiki Musiałowskiej która jest ekspertką jeśli chodzi o insulinooporność. Kolejne rozdziały należą do Magdaleny Makarowskiej, która najpierw podpowiada nam jak jeść zdrowo, podaje nam naszą prawidłową wagę, pokazuje jak obliczyć swoje BMI, jakie mamy zapotrzebowanie kaloryczne, podaje dzienne zapotrzebowanie na białko, wielkość posiłków, co mamy jeść, a czego powinniśmy unikać. Kolejny rozdział to przepisy i znajdziemy tutaj przepisy na śniadania, drugie śniadania, obiady, surówki i sałatki obiadowe, specjalne posiłki obiadowe dla dzieci, zupy, potrawy z grilla, dania jarskie, kiszone warzywa, sałatki, przystawki na przyjęcia i zdrowe desery. "Insulinooporność w polskiej kuchni" to książka dla każdego, kto chce odżywiać się smacznie i zdrowo. Przepisy, które tutaj znajdziemy są bardzo ciekawe i apetyczne, opatrzone pięknymi zdjęciami. Są proste i szybkie w przygotowaniu i tak naprawdę na każdą okazję. Każdy przepis opatrzony jest informacją ile porcji wyjdzie nam z podanych ilości składników, mamy podaną kaloryczność, oraz zawartość węglowodanów, tłuszczu i białka. Na pewno to pozycja obowiązkowa dla osób z insulinoopornością, bo bardzo ułatwi im przyrządzanie potraw, ale i też mamy tu mnóstwo informacji na temat tej choroby. Wszystko opisane w prosty i przystępny sposób. Polecam, książka naprawdę warta uwagi :-)
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj