|
Interakcje leków z żywnościąNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788301230715
EAN:
9788301230715
oprawa:
oprawa: broszurowa
Wydawca:
format:
235x159 mm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2024
wysyłka:
48h
100,50
zł
Cena detaliczna:
119,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 100,50 zł
OpisRecenzjeW zastraszającym tempie rośnie na Świecie zjawisko polipragmazji, czyli wielolekowości. W 2010 roku Światowa Organizacja Zdrowia oszacowała, że 50% pacjentów zażywających leki nie stosuje ich zgodnie z zaleceniami. Ocenia się, że interakcje pomiędzy lekami lub lekami a pożywieniem stanowią 3-5% przypadków kończących się hospitalizacją. Dlatego też właściwa edukacja pacjentów co do sposobu zażywania leków wydaje się kluczowa w kontekście sukcesu terapii oraz zachowania jej bezpieczeństwa. Mechanizmy interakcji między lekami, lekiem a suplementem diety czy lekiem a pożywieniem stanowią bardzo złożone i nie zawsze w pełni wyjaśnione zagadnienie. Często są to procesy złożone, wielofazowe, zachodzące na różnych etapach metabolizowania leku w organizmie. Wciąż za małą uwagę i nacisk kładzie się na potencjalne interakcje między lekiem a pożywieniem - zapominając o tym, że w skutkach może być ono tak samo niebezpieczne jak interakcja lek - lek. Niniejsza monografia, bazując na najświeższych doniesieniach naukowych w sposób kompleksowy i zrozumiały omawia ryzyko osłabienia lub nasilenia działania leku poprzez żywność. Stanowi ważne źródło informacji dla dietetyków, lekarzy i farmaceutów, by pokazać pacjentom, że "nie chodzi o to żeby lek zażyć - ale żeby zażyć go tak, by miał szansę działać" Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|