Okładka książki Kawa. 100 przepisów

Kawa. 100 przepisów

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-11-12171-3
EAN:
9788311121713
oprawa:
Miękka
Wydawca:
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
208
rok wydania:
2012
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
26,68
 zł
Cena detaliczna:  
34,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,68
Smak kawy zależy od jej odpowiedniego przygotowania: najbardziej ekskluzywną kawę można zepsuć, zaparzając ją w nieodpowiedni sposób i na odwrót z taniej kawy można wydobyć to, co najlepsze, jeśli zna się reguły sztuki jej przygotowania. Właśnie tego rodzaju wskazówek udziela autorka. Radzi też, czym się kierować przy zakupie kawy. Kolejnym etapem są sposoby jej mielenia i zaparzania. Na rynku mamy do wyboru wiele rozmaitych urządzeń: od ekspresów ciśnieniowych, poprzez przelewowe, aż do prostego dzbanka z tłokiem. Każde z nich ma swoje wady i zalety, które zostają w tej książce wnikliwie przedstawione. Istotnymi czynnikami, które mają wpływ na smak kawy są: odpowiednie jej przechowywanie, rodzaj wody, odpowiednie czyszczenie naczyń i urządzeń, utrzymywanie zaparzonej kawy w odpowiedniej temperaturze oraz podanie jej w naczyniach, które trzymają ciepło i nie zmieniają jej smaku.

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj