|
![]() KruKam Liofilizowany jarmuż proszek 80gNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
EAN:
5905600600108
Producent:
dane adres.:
KruKam Sp. z o.o., ul. Marklowicka 21B, 44-300 Wodzisław Śląski
zawartość:
80 g
kraj poch:
Polska
wysyłka:
24h
24,90
zł
Cena detaliczna:
29,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,90 zł
OpisRecenzjeKruKam Liofilizowany jarmuż proszek 80g
Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności.
Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.
Wartości odżywcze KruKam Liofilizowany jarmuż proszek 80g
% RWS – Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|||||||||||||||||||||||||||