Zdjęcie produktu KruKam Liofilizowany jarmuż proszek 80g

KruKam Liofilizowany jarmuż proszek 80g

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
EAN:
5905600600108
Producent:
dane adres.:
KruKam Sp. z o.o., ul. Marklowicka 21B, 44-300 Wodzisław Śląski
zawartość:
80 g
kraj poch:
Polska
wysyłka:
24h
24,90
 zł
Cena detaliczna:  
29,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,90

KruKam Liofilizowany jarmuż proszek 80g

Liofilizacja, to zjawisko powszechne w przyrodzie. Jest to przemiana fazowa wody ze stanu stałego w gazowy z pominięciem stanu ciekłego. W latach pięćdziesiątych stosowane na skalę laboratoryjną, z czasem znalazło zastosowanie w produkcji żywności.
 
Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ponadto „liofilizat” jest lekki- suche masy oscylują w granicach 10 %, co czyni go łatwym w transporcie. Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.

Wartości odżywcze KruKam Liofilizowany jarmuż proszek 80g

Produkt zawiera w 100g % RWS
Wartość energetyczna: 1193 kj / 284 kcal *
Tłuszcze: 3,8 g *
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g *
Węglowodany: 34 g *
w tym cukry: 5,5 g *
Błonnik: 21 g *
Sól: 0,2 g *
Białko: 18 g *
% RWS –  Referencyjna Wartość Spożycia / * Referencyjna wartość spożycia nieustalona

 

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj