|
![]() Kuchenne Inspiracje - Potrawy regionalneNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-65807-53-3
EAN:
9788365807533
oprawa:
miękka
Wydawca:
format:
200x145mm
język:
polski
liczba stron:
112
rok wydania:
2017
wysyłka:
niedostępny
5,77
zł
Cena detaliczna:
10,49 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 5,77 zł
OpisRecenzje
Śledź po kaszubsku, dzyndzałki warmińskie, małdrzyki krakowskie, a może piróg biłgorajski? Potrawy regionalne to zbiór niemal 50 sprawdzonych przepisów na dania z różnych regionów Polski. Dokładne opisy wraz z pięknymi ilustracjami pomogą nam przyrządzić potrawy, dzięki którym przeniesiemy się do tradycyjnej kuchni Małopolski, Podkarpacia, Warmii i Mazur czy Lubelszczyzny. A polska kuchnia jest nie tylko różnorodna, ale przede wszystkim smaczna. W tradycji mamy wiele ciekawych potraw, o których często zapominamy zafascynowani kulinariami z innych regionów świata.
Książka została podzielona na pięć rozdziałów, każdy poświęcony jest potrawom typowym dla danego regionu. Bogactwo polskiej kuchni regionalnej jest tak wielkie, że nie sposób zmieścić w jednej publikacji wszystkich ciekawych dań, autorka wybrała więc te, które z łatwością można przygotować w warunkach domowych. Każdy znajdzie tu coś dla siebie i będzie mógł wypróbować tradycyjne specjały: mięsne, rybne, warzywne, mączne i oczywiście na słodko.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Zupa z zielonych gąsek
Składniki:
• 1½ litra bulionu warzywnego
• 700 g zielonych gąsek
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 szklanka śmietany kremówki
• 3 gałązki świeżego tymianku
• sól, pieprz do smaku
• klarowane masło do smażenia
Wykonanie zupy z zielonych gąsek
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać z piasku i pokroić na kawałeczki. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać, przekroić wzdłuż na pół. Tymianek opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na ręczniku papierowym. Posiekać. W dużym rondlu stopić trochę masła i przesmażyć na nim cebulę. Dodać pokrojone grzyby i czosnek. Smażyć kilka minut, a gdy gąski zmiękną i puszczą sok, wyjąć czosnek. Wsypać tymianek i jeszcze chwilę wszystko razem dusić. Następnie wlać bulion, doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem i gotować, aż grzyby będą miękkie. Na koniec zaprawić zupę śmietaną. Podawać z makaronem.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|