|
Kuchenne Inspiracje - Rodzinne obiadyNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-65807-58-8
EAN:
9788365807588
oprawa:
miękka
Wydawca:
format:
200x145mm
język:
polski
liczba stron:
112
rok wydania:
2017
wysyłka:
niedostępny
2,74
zł
Cena detaliczna:
4,99 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,74 zł
OpisRecenzje
Rodzinne obiady to kolejna z serii książka zawierająca sprawdzone i łatwe do przygotowania przepisy. Blisko 50 propozycji ułożono w osiem gotowych zestawów, dzięki czemu łatwiej można zaplanować menu na rodzinny obiad. Zestawy są różnorodne: od jarskich, poprzez rybne, na klasycznych mięsnych kończąc, a każdy składa się z przystawki, zupy, drugiego dania, jarzynki lub surówki, ciasta lub deseru oraz ciepłego lub zimnego napoju.
Wśród różnorodnych propozycji są potrawy z mięsem oraz wegetariańskie, jest duży wybór dań z warzyw i owoców, są kluski, zapiekanki i tarty, zupy czyste, zabielane i kremy. Osoby hołdujące tradycji znajdą przepisy na staropolski bigos, flaki czy pieczoną gęś, a poszukujący nowinek – na czipsy z batatów czy bruschettę. Zapracowani znajdą potrawy do wykonania w kilka minut, a czerpiący przyjemność z gotowania – takie, na których przygotowanie potrzeba więcej czasu.
Wspólne celebrowanie posiłków jest głęboko wpisane w tradycję polskiej gościnności i pozostaje niezastąpionym sposobem umacniania rodzinnych i przyjacielskich więzi. Smaczne i pięknie podane dania podkreślają uroczysty charakter spotkań.
-------
Kuchenne Inspiracje Siostry Marii to seria tematycznych poradników kulinarnych. Każdy tom zawiera ok. 50 receptur na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy. Przepisy siostry Marii nie wymagają specjalnych umiejętności, z pewnością znajdą wielu amatorów, a wszystkie dania można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom opatrzonym pięknymi zdjęciami uda się przyrządzić każdą potrawę!
Przepis na krem grzybowy z grzybami
Składniki:
• 400 g świeżych grzybów leśnych,
• 200 g śmietany 18%,
• 1 łyżeczka mąki pszennej,
• 1 litr bulionu warzywnego,
• 2 łyżki oliwy z oliwek,
• sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku,
• natka pietruszki do dekoracji,
Wykonanie kremu grzybowego z pieczarkami
Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować 40 minut. Gdy będą miękkie, wyjąć kilka ładnych kawałków i odłożyć je do dekoracji talerzy. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do garnka i zagotować, a następnie miksować do uzyskania jednolitej konsystencji kremu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Bagietkę pokroić w kromeczki, posmarować masłem, ułożyć na blaszce i piec, aż się zrumieni. Nalewać zupę do talerzy, dekorować pozostawionymi kawałkami grzybów. Podawać z grzankami, polaną odrobiną oliwy z oliwek i przybraną natką pietruszki.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|