|
Kuchnia polska dla diabetykówNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-8151-373-9
EAN:
9788381513739
oprawa:
miękka
Wydawca:
format:
231x163x16mm
język:
polski
liczba stron:
160
rok wydania:
2021
wysyłka:
48h
21,99
zł
Cena detaliczna:
39,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,14 zł
OpisRecenzje
Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę. Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru zdrowo. Dla wielu osób zdrowo znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka od wielu lat pracująca ze słodkimi ludźmi pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane. W książce znajdziesz: przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje; przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle; propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia; wyliczone dla każdej potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność; porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2; wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy. Dorota Drozd pielęgniarka o specjalizacji diabetologicznej, edukatorka diabetologiczna i psychodietetyczka, członkini Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych. Jest autorką książek Insulinooporność. Dieta dla zdrowia, Kuchnia świata dla diabetyków i Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz licznych artykułów popularnonaukowych.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|