Okładka książki Kuchnia powojenna

Kuchnia powojenna

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
978-83-65602-64-0
EAN:
9788365602640
oprawa:
twarda
podtytuł:
Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj
Wydawca:
format:
14x20,5 cm
język:
polski
liczba stron:
140
rok wydania:
2019
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
34,60
 zł
Cena detaliczna:  
56,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,60
"Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj