|
Kuchnia ŻydowskaNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788363803575
EAN:
9788363803575
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Wydawca:
format:
17.0x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
64
rok wydania:
2020
wysyłka:
48h
4,04
zł
Cena detaliczna:
7,33 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,04 zł
OpisRecenzje
Kuchnia żydowska – narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.
Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne – czyste (dozwolone) i trefne – nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|