|
Kulinarna księga NaturyŚrednia ocena: 4,00 (1)
autor:
ISBN:
9788394705008
EAN:
9788394705008
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Naturalne żywienie przywracające do życia
Wydawca:
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
304
rok wydania:
2023
wysyłka:
48h
26,25
zł
Cena detaliczna:
37,80 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,25 zł
OpisRecenzje
W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej.
Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce.
Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia – poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania.
Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu – to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
Jak ze swojego jedzenia uczynić lekarstwo i źródło sił, a jednocześnie nadal czerpać z niego przyjemność, bez samoograniczenia i ascezy?
Recenzje✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
juszeb, ocena: 4,0/5
2018-04-13
„Kulinarna księga Natury”, porusza tematykę zdrowego odżywiania, która jest mi bardzo bliska. Okładka informuje, że książka jest „o powrocie do życia dzięki naturalnemu odżywianiu” oraz „o osiąganiu prawdziwej witalności dzięki przejściu na naturalny, przynoszący życie pokarm”.
Połowa objętości publikacji to - przepisy. Są tam receptury na dania przygotowywane metodą gorącej fermentacji, ale nie tylko. Ciekawe są dania słodkie – proste w przygotowaniu, pomysłowe oraz (co najważniejsze) zdrowe, bez dodatku cukru i wyglądają efektownie :)
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|