|
Kurs wiedzy o winie TWNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-6336-400-7
EAN:
9788363364007
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
23.0x25.5cm
język:
polski
liczba stron:
360
rok wydania:
2014
wysyłka:
niedostępny
65,79
zł
Cena detaliczna:
99,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 65,79 zł
OpisRecenzje
Książka pod oryginalnym tytułem ,,Jancis Robinson's Wine Course"" ukazała się w Wielkiej Brytanii w kilkunastu wydaniach jako uzupełnienie emitowanej na kanale BBC serii kursów winiarskich, których gospodynią była autorka; wszystkie miały status bestsellerów. Książka została przetłumaczona na wiele języków i weszła do kanonu klasyki literatury na temat wina.Autorka książki - Jancis Robinson jest jednym z najlepszych krytyków winiarskich świata, uznaną autorką książek i autorytetem w swojej dziedzinie. Jest autorką Companion Oxford of Wine, uważanej za najbardziej kompleksową encyklopedię wina na świecie. Posiada tytuł ,,Master of Wine"" (MW) - kwalifikację, która przyznawana jest osobom o największej i potwierdzonej wiedzy o winie. Warto dodać, że tylko 20 osób na świecie posiada taką kwalifikację. Kurs jej autorstwa nie jest encyklopedią, którą czyta się w beznamiętny sposób. Jest to fantastyczne wprowadzenie do świata wina, w którym poznajemy go w wielu aspektach: począwszy od rodzajów kieliszków i sposobów ich przechowywania, przez lekcję serwowania wina, aż po wiedzę o rodzajach winorośli, uprawach i całej miłości, jaką do wina może czuć człowiek, który prowadzi swoją winnicę. Książka Jancis Robinson kategoryzowana jest jako przewodnik po najlepszych winach świata. W książce znajdziemy przedstawienie poszczególnych gatunków wina, a także porady jak odróżnić dobre wio od złego, jak je podawać, gdzie i przy jakich okazjach zamawiać określone jego rodzaje, jak je łączyć z jedzeniem.Znajdziemy tu nawet takie praktyczne porady, jak sposób mycia i suszenia kieliszków (oczywiście ich kształty także zostały szczegółowo opisane).Podręcznik ten, jako jeden z nielicznych dostępnych na rynku, napisany jest w sposób jasny, prosty i przystępny dla każdego czytelnika. Autorka nie używa niezrozumiałych zwrotów, co nadaje podręcznikowi formę ,,dostępną dla każdego"". Jancis Robinson rozprawia o rodzajach winogron i regionach, w których najlepiej dojrzewają. Dowiadujemy się jak rozpoznawać wina po kolorze, jak stwierdzać, czy lato, w którym zbierano grona, było chłodne czy upalne. Poznajemy tajemnice korków i różne modele korkociągów.Jedną z największych wartości książki jest to, że została przetłumaczona i zredagowana przez najlepszych w Polsce specjalistów w tej dziedzinie, co jest niezwykle ważne przy tego rodzaju publikacji. Na rynku polskim znaleźć możemy wiele tytułów, które zostały przetłumaczone przez niewykwalifikowane osoby i nie zostały poddane korekcie merytorycznej, W związku z czym zwierają wiele błędów, co dyskwalifikuje je w oczach czytelników posiadających wiedzę z tej dziedziny. Redakcja Magazynu Wino zatrudnia i współpracuje z najlepszymi specjalistami z dziedziny wina w Polsce, dokładając wszelkiej staranności do książek wyróżniających się jakością merytoryczną oraz edytorską swoich publikacji.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|