|
Mięso nas zabijaŚrednia ocena: 0,50 (1)
autor:
ISBN:
978-83-65404-30-5
EAN:
9788365404305
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego
Wydawca:
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
572
rok wydania:
2016
wysyłka:
niedostępny
32,94
zł
Cena detaliczna:
59,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,94 zł
OpisRecenzje
Czy wiesz, że codziennie jesteś narażony na działanie jednego z najsilniej uzależniających środków na świecie? Nie chodzi tu bynajmniej o dopalacze, nikotynę, narkotyki, alkohol czy cukier. Mowa o mięsie!
Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają masę mitów związanych ze spożywaniem białka zwierzęcego. Jednym z nich jest paradoks, że jedni spożywają duże ilości białka żeby zwiększyć masę ciała, a inni żeby zrzucić wagę. Z tej książki dowiesz się, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a demonizowane w ostatnich latach węglowodany nie są wcale wrogiem człowieka, ponieważ w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Tymczasem testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia.
Książka nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym, a najskuteczniejszą metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów, poprawienie stanu zdrowia i uchronienie organizmu przed chorobami jest stosowanie diety o niskiej zawartości białka oraz tłuszczu. Autorzy swoje tezy popierają wynikami niezależnych badań i eksperymentów.
Koniec z mięsem, początek zdrowia.
Recenzje✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
babcia, ocena: 0,5/5
2016-09-26
Takich kretynizmów jakie głoszą autorzy tej książki nie słyszałam. Niech przyjrzą się osobom na diecie wegetariańskiej. Na takiej diecie była m.in. Małgorzata Braunek, która zmarła na raka nie dożywszy 70-tki. Wyglądała starzej niż moja 90-letnia mama, która nie unika mięsa chociaż je go systematycznie raz dziennie. Aminokwasy zawarte w mięsie, które są niezbędne człowiekowi nie występują w żadnym innym pożywieniu . Ponadto przyswajalne przez organizm człowieka żelazo jest tylko w mięsie. Niech autor przeczyta dane WHO nt. przyczyn śmiertelności w Afryce. Główną przyczyną dużej śmiertelności są niedobry żelaza spowodowane brakiem mięsa w diecie. Tych informacji chyba wystarczy aby nie robić ludziom wody z mózgu wciskając im wyssane z palca info na temat szkodliwości mięsa. Ludzie przekonali się, że to mleko zabija i powszechnie sprzedawane zboża i pewnie dlatego ta nagonka na mięso. Zmiana mentalności ludzi w XXI wieku z pewnościa znacznie uszczupli dochody koncernów farmaceutycznych. Człowiek pierwotny żywił się głównie tym co upolował i znalazł w lasach. Niczego nie hodował i nie uprawiał. Ciekawe, że gatunek ludzki żywiący się głownie mięsem przetrwał. Dodam, że hodowla dobrego mięsa jest kosztowna, a zmodyfikowane w laboratoriach zboża w XXI wieku można siać już nawet na pustyni.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|