Okładka książki Mięso nas zabija

Mięso nas zabija

Średnia ocena: 0,50 (1)
format:
14.5x20.5cm
ISBN:
978-83-65404-30-5
EAN:
9788365404305
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego
Wydawca:
liczba stron:
572
rok wydania:
2016
wysyłka:
24h
41,00
 zł
59,90 zł
Czy wiesz, że codziennie jesteś narażony na działanie jednego z najsilniej uzależniających środków na świecie? Nie chodzi tu bynajmniej o dopalacze, nikotynę, narkotyki, alkohol czy cukier. Mowa o mięsie! Autorzy książki ujawniają mechanizm uzależnienia się od mięsa i obalają mity związane ze spożywaniem białka zwierzęcego. Przykładem może być paradoks, że jedni spożywają duże ilości mięsa, żeby zwiększyć masę ciała, a drudzy, żeby zrzucić wagę. Z tej książki dowiesz się, że białko zwierzęce wcale nie pomoże ci uporać się ze zbędnymi kilogramami, a demonizowane w ostatnich latach węglowodany nie są wrogiem człowieka, ponieważ w swej naturalnej postaci są źródłem zdrowia i witalności.

Koniec z mięsem, początek zdrowia

Badania laboratoryjne wyraźnie wskazują związek między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia. Autorzy nie nakłaniają do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Wskazują również, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym, a skuteczną metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów i poprawienie stanu zdrowia, to wybór diety o niskiej zawartości białka i tłuszczu. Wszystkie tezy w książce poparte są wynikami niezależnych badań i eksperymentów.

Recenzje

babcia, ocena: 0,5/5
2016-09-26
Takich kretynizmów jakie głoszą autorzy tej książki nie słyszałam. Niech przyjrzą się osobom na diecie wegetariańskiej. Na takiej diecie była m.in. Małgorzata Braunek, która zmarła na raka nie dożywszy 70-tki. Wyglądała starzej niż moja 90-letnia mama, która nie unika mięsa chociaż je go systematycznie raz dziennie. Aminokwasy zawarte w mięsie, które są niezbędne człowiekowi nie występują w żadnym innym pożywieniu . Ponadto przyswajalne przez organizm człowieka żelazo jest tylko w mięsie. Niech autor przeczyta dane WHO nt. przyczyn śmiertelności w Afryce. Główną przyczyną dużej śmiertelności są niedobry żelaza spowodowane brakiem mięsa w diecie. Tych informacji chyba wystarczy aby nie robić ludziom wody z mózgu wciskając im wyssane z palca info na temat szkodliwości mięsa. Ludzie przekonali się, że to mleko zabija i powszechnie sprzedawane zboża i pewnie dlatego ta nagonka na mięso. Zmiana mentalności ludzi w XXI wieku z pewnościa znacznie uszczupli dochody koncernów farmaceutycznych. Człowiek pierwotny żywił się głównie tym co upolował i znalazł w lasach. Niczego nie hodował i nie uprawiał. Ciekawe, że gatunek ludzki żywiący się głownie mięsem przetrwał. Dodam, że hodowla dobrego mięsa jest kosztowna, a zmodyfikowane w laboratoriach zboża w XXI wieku można siać już nawet na pustyni.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka