Okładka książki Mięso nas zabija

Mięso nas zabija

Średnia ocena: 0,50 (1)
ISBN:
978-83-65404-30-5
EAN:
9788365404305
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego
Wydawca:
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
572
rok wydania:
2016
wysyłka:
24h
11,98
 zł
Cena detaliczna:  
59,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,98
Czy wiesz, że codziennie jesteś narażony na działanie jednego z najsilniej uzależniających środków na świecie? Nie chodzi tu bynajmniej o dopalacze, nikotynę, narkotyki, alkohol czy cukier. Mowa o mięsie! Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają masę mitów związanych ze spożywaniem białka zwierzęcego. Jednym z nich jest paradoks, że jedni spożywają duże ilości białka żeby zwiększyć masę ciała, a inni żeby zrzucić wagę. Z tej książki dowiesz się, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a demonizowane w ostatnich latach węglowodany nie są wcale wrogiem człowieka, ponieważ w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Tymczasem testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia. Książka nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym, a najskuteczniejszą metodą na zrzucenie zbędnych kilogramów, poprawienie stanu zdrowia i uchronienie organizmu przed chorobami jest stosowanie diety o niskiej zawartości białka oraz tłuszczu. Autorzy swoje tezy popierają wynikami niezależnych badań i eksperymentów. Koniec z mięsem, początek zdrowia.

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
babcia, ocena: 0,5/5
2016-09-26
Takich kretynizmów jakie głoszą autorzy tej książki nie słyszałam. Niech przyjrzą się osobom na diecie wegetariańskiej. Na takiej diecie była m.in. Małgorzata Braunek, która zmarła na raka nie dożywszy 70-tki. Wyglądała starzej niż moja 90-letnia mama, która nie unika mięsa chociaż je go systematycznie raz dziennie. Aminokwasy zawarte w mięsie, które są niezbędne człowiekowi nie występują w żadnym innym pożywieniu . Ponadto przyswajalne przez organizm człowieka żelazo jest tylko w mięsie. Niech autor przeczyta dane WHO nt. przyczyn śmiertelności w Afryce. Główną przyczyną dużej śmiertelności są niedobry żelaza spowodowane brakiem mięsa w diecie. Tych informacji chyba wystarczy aby nie robić ludziom wody z mózgu wciskając im wyssane z palca info na temat szkodliwości mięsa. Ludzie przekonali się, że to mleko zabija i powszechnie sprzedawane zboża i pewnie dlatego ta nagonka na mięso. Zmiana mentalności ludzi w XXI wieku z pewnościa znacznie uszczupli dochody koncernów farmaceutycznych. Człowiek pierwotny żywił się głównie tym co upolował i znalazł w lasach. Niczego nie hodował i nie uprawiał. Ciekawe, że gatunek ludzki żywiący się głownie mięsem przetrwał. Dodam, że hodowla dobrego mięsa jest kosztowna, a zmodyfikowane w laboratoriach zboża w XXI wieku można siać już nawet na pustyni.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj