Miody Bieszczadzkie Pierzga pszczela 500g

Miody Bieszczadzkie Pierzga pszczela 500g

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
EAN:
2017660034847
Producent:
zawartość:
500 g
kraj poch:
Polska
wysyłka:
24h
99,90
 zł
122,22 zł

Miody Bieszczadzkie Pierzga pszczela 500g

Pierzga to pyłek kwiatowy, przetworzony przez pszczoły. W pierwszej kolejności służy on jako pokarm dla samych pszczół, przede wszystkim dla matki i jej młodych.Z tego powodu cechuje ją szereg prozdrowotnych właściwości. Wzmacnia organizm- dostarcza mu potrzebnych aminokwasów i witamin, przez co wpływa na zwiększenie odporności,  ułatwia regenerację po operacjach i przebytych zawałach,     wzmacnia układ nerwowy, korzystnie oddziałuje na układ pokarmowy, jest pomocna w leczeniu biegunek i zaparć, wzmaga apetyt oraz reguluje przemianę materii.  Zwiększa liczbę czerwonych ciałek we krwi i poziom żelaza (zapobiega wystąpieniu anemii), wspomaga leczenie farmaceutykami (np. w: chorobie wrzodowej żołądka, schorzeniach gruczołu krokowego oraz  leczeniu stanów przedzawałowych, choroby alkoholowej, kataru siennego, astmy itp.), a także jest stosowana w stanach zapalnych jamy ustnej i w okresach silnego narażenia organizmu na bakterie i grzyby.

Proces produkcji pierzgi zaczyna się jeszcze na samym kwiatku. Pszczoły zwilżają pyłek, a następnie transportują go do ula – natura wyposażyła je w tym celu w specjalny koszyczek, znajdujący się przy odnóżach. Zwykłe pszczoły odżywiają się zazwyczaj samym pyłkiem, pierzga przeznaczona jest przede wszystkim dla matki i jej młodych. Badania wykazały, że pszczoły odżywiające się pierzgą są znacznie zdrowsze i żyją dłużej niż te, dla których pożywieniem jest jedynie zwykły, nieprzetworzony pyłek.

Właściwości zdrowotne:

Stosowana jest przede wszystkim jako środek profilaktyczny,  w celu wzmocnienia odporności. Wykorzystywana jest w leczeniu dolegliwości żołądkowych i chorób jelit, wpływa na poprawne funkcjonowanie całego układu pokarmowego. Poprawia funkcjonowanie wątroby, wzmacnia układ krwionośny . W apiterapii jest ona wykorzystywana również przy

Przede wszystkim wzmacnia system odpornościowy organizmu, a także wspomaga leczenie farmaceutykami. Cechują ją właściwości przeciwbakteryjnym, przez co jest zalecana szczególnie w czasie obniżonej odporności. Jest źródłem wielu substancji odżywczych i wzmacnia system nerwowy. Wspomaga koncentrację i pamięć. Wykorzystywana jest też w apiterapii (leczeniu za pomocą produktów pszczelego pochodzenia), szczególnie przy leczeniu niektórych zaburzeń psychicznych. Poprawia funkcjonowanie mózgu i pobudza nas do sprawnego myślenia. Może być dobrym dodatkiem do leczenia depresji czy różnego rodzaju stanów lękowych. Reguluje też funkcjonowanie układu pokarmowego, łagodzi reakcje alergiczne. Przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi oraz ogranicza całkowitą ilość lipidów. Wykazuje również działanie przeciwstarzeniowe i przeciwanemiczne, m.in. dzięki zawartym antyoksydantom, a także regeneruje wszystkie komórki organizmu. Posiada szerokie zastosowanie w oczyszczaniu wątroby - działa odtruwająco i ochronnie. Wykorzystywana jest do zwalczania nieprawidłowego funkcjonowania wątroby. Odnotowano bardzo dobre rezultaty przy ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby oraz marskości.
Pierzga pszczela znajduje zastosowanie również w kosmetyce. Przyczynia sie do regeneracji skóry, poprawia jej elastyczność, likwiduje zmarszczki oraz rozstępy powstałe po intensywnej diecie odchudzającej. Jest lepiej przyswajalna przez organizm niż pyłek kwiatowy.

Skład:

Skład pierzgi zbliżony jest do pyłku a dodatkowo zawiera specjalne enzymy i pozbawiona jest obecnej w pyłku otoczki ( co sprawia, że wszystkie znajdujące się w niej składniki są znacznie lepiej przyswajalne). Występują w niej witaminy: C, PP, K, E, H, D oraz witaminy z grupy B. Nie brakuje w niej również minerałów. W dużych ilościach zawiera minerały takie jak: selen, magnez i żelazo, a także fosfor, potas i sód.

Sposób użycia:

Pierzgę stosuje się jak pyłek. Dzienna dawka dla osoby dorosłej powinna wynosić około 30-40 gramów, Wystarczy jeść codziennie jedną łyżkę pierzgi, aby zregenerować organizm i wzmocnić go. Aby przygotować odpowiednie lekarstwo należy łyżkę pierzgi zalać wodą, a rano wypić je na czczo. Rozpuszczenie produktu w wodzie na 10 godzin przed wypiciem wielokrotnie zwiększa działanie.

 

Dodaj własną recenzję

wyłącznie do wiadomości księgarni - nie będzie widoczny przy recenzji
ocena*:
* - pola wymagane

Brak recenzji

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka