NatVita Koncentrat napoju probiotycznego Bio – Papaja i yerba mate 500ml

NatVita Koncentrat napoju probiotycznego Bio – Papaja i yerba mate 500ml

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
EAN:
5902096500981
Producent:
zawartość:
500 ml
kraj poch:
Polska
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
31,90 zł
Produkt niedostępny

NatVita Koncentrat napoju probiotycznego Bio – Papaja i yerba mate 500ml

Bioaktywny, bezalkoholowy, orzeźwiający koncentrat napoju probiotycznego z fermentacji ziołowo-owocowej. Charakteryzuje się świeżym ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym kwaskowo-pobudzającym smakiem.

Przyczynia się do zdrowego i prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.
Bioaktywny, bezalkoholowy, orzeźwiający koncentrat napoju probiotycznego z fermentacji ziołowo - owocowej. Charakteryzuje się świeżym ziołowo - owocowym aromatem i naturalnym, kwaskowo - pobudzającym smakiem.

Probiotyki polecamy w połączeniu z Prebiotykami (Inulina)
Probiotyki = pozytywne bakterie jelit
Prebiotyki = pożywienie dla bakterii probiotycznych

Napoje probiotyczne serii NatVita zalecane są jako element codziennej diety w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. Polecamy je osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom. Preparaty zalecane są także/ szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii. Produkty adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży, dorosłych i osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.
Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – posiadają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych ekologicznych produktów, to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.

Koncentraty nasze charakteryzują się także bardzo niskim potencjałem REDOX kształtującym się na poziomie plus minus 10 mV. Jest to rzeczą bardzo rzadko spotykaną na rynku napojów.

Składniki koncentratów probiotycznych NatVita wpływają na:
- ułatwienie trawienia i pracy układu pokarmowego
- procesy przemiany materii
- układ odpornościowy
- łagodzenie objawów alergii
- obniżenie poziomu cholesterolu
- poprawę perystaltyki jelit
- zapobieganie biegunkom i zaparciom
- neutralizację toksyn wytwarzanych w organizmie przez drobnoustroje patogenne
- poprawę krążenia krwi i wzmocnienie naczyń krwionośnych
- poprawę aktywności fizycznej i umysłowej
- poprawę wyglądu skóry
- spowalnianie procesów starzenia komórek

Napój produkowany jest w naturalnym, tradycyjnym procesie fermentacji. Zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych (min 2x100000000 jtk/ml) w tym Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. fermentum, L. lactis, L. plantarum, Bifidobakterium longum, B. breve, B. infantis Steptococus thermophilus oraz antyoksydanty. Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Wspomagają między innymi trawienie i rozkład niestrawionego pokarmu, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy.

Składniki:

Naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (2x100000000 jtk/ml) - (66,6%) ekstrakt procesu fermentacji roślin (33,3%) w tym: bio owoców papai (60,0%), bio yerba mate (20%), bio trawy cytrynowej (20%), oraz bio melasa z trzciny cukrowej.
PRODUKT NIEKLAROWANY, NIEPASTERYZOWANY

Naturalnym konserwantem koncentratu napoju są zawarte w nim metabolity bakterii fermentacji mlekowej oraz antyutleniacze, dlatego nie wymaga pasteryzacji. Produkt nie zawiera aromatów, cukru, słodzików, sztucznych barwników

Sposób użycia:

Zalecane spożycie: 1 porcję* koncentratu rozcieńczyć w 50-200 ml wody.
*Dorośli: 3 porcje koncentratu po 10 ml dziennie.
*Dzieci powyżej 3-go roku życia: 3 porcje koncentratu po 5 ml dziennie.
 Przed otwarciem butelki zawartość wstrząsnąć.
Uwagi: Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są naturalnym efektem procesu fermentacji.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Przechowywanie:

Butelkę po otwarciu oraz butelkę oryginalnie zamkniętą  przechowywać w miejscu chłodnym i zacienionym. Optymalny zakres temperatury dla produktu to od 2°C do 20°C. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
 

Dodaj własną recenzję

wyłącznie do wiadomości księgarni - nie będzie widoczny przy recenzji
ocena*:
* - pola wymagane

Brak recenzji

Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka