Okładka książki Niezwykły świat grzybów

Niezwykły świat grzybów

nowość
Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788301240202
EAN:
9788301240202
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
20.5x24.5cm
język:
polski
liczba stron:
184
rok wydania:
2025
wysyłka:
48h
72,47
 zł
Cena detaliczna:  
99,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,29
Zespół wybitnych mykologów, artystów, dietetyków, ekologów, lekarzy i eksploratorów – profesjonalistów i amatorów – wspólnie z mistrzem filmowej techniki poklatkowej Louie Schwartzbergiem – stworzyli nadzwyczajne w swej afirmacji form życia dzieło filmowe Niezwykły świat grzybów poświęcone grzybom oraz ich tajemniczym, splatanym, podziemnym sieciom włókien zwanym grzybniami. Kreacja ta, zmieniająca radykalnie ludzkie sposoby myślenia, może uratować naszą planetę. Zachwycająca materiałem ilustracyjnym książka pod redakcją wybitnego mykologa Paula Stametsa poszerza w wieloraki sposób materiał filmowy poprzez rozszerzone transkrypcje oraz nowe artykuły i wywiady, poszerzając wiedzę Czytelnika o nieznane dotąd fakty z fascynującej dziedziny mykologii. Zaprezentowano w niej świat niewiarygodnie złożonych i skutecznych sieci biologicznej łączności leżących dosłownie pod naszymi stopami, zdolnych do rekonstrukcji ziemskich ekosystemów, poprawy ludzkiego zdrowia i przywrócenia naszej symbiotycznej więzi z przyrodą. Niezwykły świat grzybów sytuuje się na pierwszej linii grzybowej rewolucji. Autorzy tej książki zachęcają Czytelników do aktywnego udziału w zmianach społecznej świadomości koniecznych dla rekonstrukcji naszej planety.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj
Strona korzysta z plików cookies, w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dowiedz się więcej w sekcji Polityka plików cookie.