|
O sztuce kulinarnejNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788323109266
EAN:
9788323109266
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Ksiąg dziesięć
Wydawca:
format:
14.5x21.0cm
język:
polski
liczba stron:
314
rok wydania:
2012
wysyłka:
niedostępny
20,75
zł
Cena detaliczna:
24,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,75 zł
OpisRecenzje
Tekst, przekład i komentarz Ireneusz Mikołajczyk i Sławomir Wyszomirski.
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem "De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
Fragment wstępu
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|