|
![]() O warzeniu piwaNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788378679936
EAN:
9788378679936
oprawa:
Twarda
podtytuł:
Reprint wydania z 1837 r.
Wydawca:
format:
17.0x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
162
rok wydania:
2012
wysyłka:
niedostępny
34,03
zł
Cena detaliczna:
49,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,03 zł
OpisRecenzje
Jan Nepomucen Kurowski był agronomem, zajmował się pisaniem podręczników z dziedziny gospodarowania wiejskiego. Stworzył szereg dzieł mających wspomagać gospodarzy w zmaganiu się z codziennymi problemami związanymi z utrzymaniem ziemi, zwierząt i przetwórstwem płodów rolnych. Zauważywszy brak stosownej publikacji na rynku księgarskim, postanowił napisać O warzeniu piwa. Książkę tę poświęcił najważniejszym zasadom uwarzenia dobrego słodu z ziaren i opisaniu podstawowych błędów przy tym popełnianych. Zwraca też uwagę na szczególne właściwości zdrowotne piwa, które ma wspomagać leczenie wielu przykrych dolegliwości, a mniej posiada „ubocznych” skutków niż picie wódki. Kompleksowo ujmuje zagadnienia piwowarstwa dając ogrom zaleceń i dobrych rad, które podać pragnie w sposób zrozumiały, uznając Dokładną naukę warzenia piwa Schmidta za zbyt skomplikowaną dla przeciętnego gospodarza. Podręcznik ten z pewnością zainteresuje niejednego birofila.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|