|
Paryż na talerzuNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-240-9440-0
EAN:
9788324094400
oprawa:
twarda
Wydawca:
format:
200x265
język:
polski
liczba stron:
448
rok wydania:
2024
wysyłka:
24h
131,03
zł
Cena detaliczna:
199,99 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 123,99 zł
OpisRecenzjeAutorbestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z Franois-Rgisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata - PARYŻ. Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę? Dlaczego barman to paryski zawód? Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy? Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu? W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej? Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża? 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki 2 050 adresów do odwiedzenia - od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach! Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji Franois-Rgis Gaudry - autor bestsellerowych, ukochanych przez Polaków książek - Italii na talerzu oraz Francji na talerzu. Francuski dziennikarz, krytyk kulinarny i pisarz, który za swoje książki jest uwielbiany na całym świecie. Prowadzi program telewizyjny Tres Tres Bon oraz audycję On va dguster w radiuFrance Inter. Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|