|
Podręcznik dobrych praktyk WCAG 2.0.Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788301168735
EAN:
9788301168735
oprawa:
Miękka
Wydawca:
format:
17.9x28.1
język:
polski
liczba stron:
108
rok wydania:
2013
wysyłka:
niedostępny
26,84
zł
Cena detaliczna:
34,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,84 zł
OpisRecenzje
Publikacja jako pierwsza w Polsce opisuje szczegółowo i jednocześnie tłumaczy poszczególne punkty standardu WCAG. Podaje przykłady zastosowań rozwiązań ułatwiających osobom niepełnosprawnym, starszym i innym narażonym na wykluczenie cyfrowe korzystanie z zasobów Internetu. Opisuje również sposób badania serwisu www pod kątem dostępności (accessibility). Do tej pory większość, o ile nie wszystkie, opracowania opisywały w sposób ogólny zagadnienie dostępności stron internetowych.
W pierwszej części w sposób bardzo przystępny podręcznik prowadzi nas przez świat osób, które z różnych powodów są pozbawione możliwości korzystania z zasobów cyfrowego świata.
Opisuje, w jaki sposób korzystają z internetu osoby niewidome, niedowidzące, głuche, starsze i inne, które w codziennym życiu są narażone na tzw. wykluczenie cyfrowe.
Druga część podręcznika jest skierowana do twórców stron www, administratorów i redaktorów oraz wszystkich tych, którzy pragną tworzyć strony internetowe zgodne ze światowym standardem WCAG 2.0 budować je w taki sposób, aby osoby cyfrowo wykluczone, a wśród nich osoby niepełnosprawne, mogły z nich bez przeszkód korzystać.
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej zobowiązuje podmioty realizujące zadania publiczne do dostosowania swoich stron do standardu WCAG 2.0 w ciągu najbliższych trzech lat.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|