|
Poradnik żywieniowy Zalecenia dietetyczne dla pacjenta z podwyższonym stężeniem triglicerydówNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788364045660
EAN:
9788364045660
oprawa:
oprawa: broszurowa
Wydawca:
format:
16,5x23,5 cm
język:
polski
liczba stron:
96
rok wydania:
2018
wysyłka:
niedostępny
19,90
zł
Cena detaliczna:
30,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,90 zł
OpisRecenzje
Podwyższone stężenie triglicerydów (TG), zwane hipertriglicerydemią (hTG), to zaburzenie lipidowe, podobnie jak podwyższone stężenie całkowitego cholesterolu i złego cholesterolu LDL oraz obniżone stężenie dobrego cholesterolu HDL w surowicy krwi. Nie powoduje dolegliwości, a wykryć je można wykonując w laboratorium lipidogram.
Wykrycie, a następnie leczenie (również dietą) nadmiernego stężenia triglicerydów jest bardzo ważne, ponieważ hipertriglicerydemia zwiększa ryzyko rozwoju chorób sercowo-naczyniowych. Zastosowanie odpowiedniej diety i prowadzenie zdrowego stylu życia odgrywa ważną rolę nie tylko u chorych, którzy już mają podwyższone stężenie triglicerydów, ale także u tych, które są w grupie ryzyka tego zaburzenia, czyli osób: z nadwagą, a zwłaszcza z otyłością, z zaburzeniami metabolicznymi, z cukrzycą, zwłaszcza typu 2, z niedoczynnością tarczycy, z chorobą nerek, przyjmujących pewne leki, m.in. niektóre leki na nadciśnienie tętnicze, estrogeny (zwłaszcza doustne), kortykosteroidy. Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|