|
![]() Praktyczny Kucharz WarszawskiNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-68063-21-9
EAN:
9788368063219
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
215x155x58mm
liczba stron:
686
rok wydania:
2025
wysyłka:
48h
67,74
zł
Cena detaliczna:
109,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 68,07 zł
Wznowienie na podstawie oryginału z 1912 roku. Poradnik kulinarny, zawierający 1503 różnych przepisów kierowany na początku XX wieku do pań domu, jako praktyczna pomoc w prowadzeniu gospodarstwa. "Praktyczny kucharz warszawski" to klasyczna polska książka kucharska z XIX wieku, która zyskała ogromną popularność jako podręcznik sztuki kulinarnej.
Poradnik ten zawiera szeroki wachlarz receptur na zupy, dania mięsne, rybne, warzywne, wypieki, desery, a także przetwory i napoje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje. Uwzględnia kuchnię codzienną oraz potrawy bardziej wyszukane, przeznaczone na specjalne okazje, a przepisy dostosowane są do warunków życia w mieście, zwłaszcza Warszawie, z uwzględnieniem dostępności składników.
W wydaniu obecnym zawarta jest nowość, jak na tamte czasy - 4 kolorowe tablice, odtwarzające różne rodzaje mięs.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|