|
Przeciwutleniacze w żywnościNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788320432770
EAN:
9788320432770
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne
Wydawca:
format:
16.3x23.8cm
język:
polski
liczba stron:
587
rok wydania:
2007
wysyłka:
niedostępny
53,34
zł
Cena detaliczna:
71,40 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,34 zł
OpisRecenzje
flndrzej Dobosz. Urodził się w Warszawie, przed wojną.
Niezaprzeczalnym osiągnięciem nauki jest uznanie sposobu żywienia za jeden z najważniejszych czynników decydujących o stanie zdrowia, występowaniu określonych chorób, a także umożliwiających zapobieganie wielu schorzeniom poprzez jego modyfikację. W książce Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne w sposób interesujący i komunikatywny autorzy opisali skomplikowane zagadnienia związane z występowaniem i przemianami związków o właściwościach przeciwutleniających w złożonym „łańcuchu żywieniowym". Przedstawili problematykę dotyczącą aktywnych reaktywnych form tlenu i stresu oksydacyjnego jako przyczyny chorób, występowania w żywności naturalnych przeciwutleniaczy, ich stabilności w procesie produkcji i przechowywania żywności, wchłaniania w przewodzie pokarmowym, a ponadto ochronnego działania przeciwutleniaczy przed inicjacją i rozwojem chorób nowotworowych i chorób układu krążenia. Zasygnalizowali także związki między żywieniem a ekspresją genów i tym samym regulacją metabolizmu na poziomie molekularnym.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|