| 
                         | 
                
                     
        Przeciwutleniacze w żywnościNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił! 
                
                
                            ISBN:
                         
                        
9788320432770                         
                        
                        
                            EAN:
                         
                        
9788320432770                         
                        
                        
                            oprawa:
                         
                        
Miękka                         
                        
                        
                            podtytuł:
                         
                        
Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne                         
                        
                        
                            Wydawca:
                         
                        
                        
                        
                            format:
                         
                        
16.3x23.8cm                         
                        
                        
                            język:
                         
                        
polski                         
                        
                                        
                            liczba stron:
                         
                        
587                         
                        
                            rok wydania:
                         
                        
2007                         
                                
                
                    wysyłka:
                 
                
                    niedostępny
                 
                    53,01 
                 zł
                    Cena detaliczna:   
                        71,40 zł 
                    Produkt niedostępny 
                
            Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,01 zł 
        
            flndrzej Dobosz. Urodził się w Warszawie, przed wojną.
Niezaprzeczalnym osiągnięciem nauki jest uznanie sposobu żywienia za jeden z najważniejszych czynników decydujących o stanie zdrowia, występowaniu określonych chorób, a także umożliwiających zapobieganie wielu schorzeniom poprzez jego modyfikację. W książce Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne w sposób interesujący i komunikatywny autorzy opisali skomplikowane zagadnienia związane z występowaniem i przemianami związków o właściwościach przeciwutleniających w złożonym „łańcuchu żywieniowym". Przedstawili problematykę dotyczącą aktywnych reaktywnych form tlenu i stresu oksydacyjnego jako przyczyny chorób, występowania w żywności naturalnych przeciwutleniaczy, ich stabilności w procesie produkcji i przechowywania żywności, wchłaniania w przewodzie pokarmowym, a ponadto ochronnego działania przeciwutleniaczy przed inicjacją i rozwojem chorób nowotworowych i chorób układu krążenia. Zasygnalizowali także związki między żywieniem a ekspresją genów i tym samym regulacją metabolizmu na poziomie molekularnym.
         
    Brak recenzjix 
        
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
 
    
            Wybierz wariant produktu
         
         | 
            |