|
![]() Przeciwutleniacze w żywnościNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788320432770
EAN:
9788320432770
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne
Wydawca:
format:
16.3x23.8cm
język:
polski
liczba stron:
587
rok wydania:
2007
wysyłka:
niedostępny
53,01
zł
Cena detaliczna:
71,40 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,01 zł
flndrzej Dobosz. Urodził się w Warszawie, przed wojną.
Niezaprzeczalnym osiągnięciem nauki jest uznanie sposobu żywienia za jeden z najważniejszych czynników decydujących o stanie zdrowia, występowaniu określonych chorób, a także umożliwiających zapobieganie wielu schorzeniom poprzez jego modyfikację. W książce Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne w sposób interesujący i komunikatywny autorzy opisali skomplikowane zagadnienia związane z występowaniem i przemianami związków o właściwościach przeciwutleniających w złożonym „łańcuchu żywieniowym". Przedstawili problematykę dotyczącą aktywnych reaktywnych form tlenu i stresu oksydacyjnego jako przyczyny chorób, występowania w żywności naturalnych przeciwutleniaczy, ich stabilności w procesie produkcji i przechowywania żywności, wchłaniania w przewodzie pokarmowym, a ponadto ochronnego działania przeciwutleniaczy przed inicjacją i rozwojem chorób nowotworowych i chorób układu krążenia. Zasygnalizowali także związki między żywieniem a ekspresją genów i tym samym regulacją metabolizmu na poziomie molekularnym.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|