Zdjęcie produktu PURAM Pojemnik młotkowany 700ml

PURAM Pojemnik młotkowany 700ml

Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
EAN:
8700019992731
Producent:
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
169,00
 zł
Produkt niedostępny

PURAM Pojemnik młotkowany 700ml

Technika obróbki powierzchni, jaką jest młotkowanie, sprawia, że woda umieszczona w naczyniu ma kontakt z miedzią na większej powierzchni, niż byłoby to w przypadku naczynia o gładkiej powierzchni.
 
Skład:
• miedź 99,6%,
• cynk 0,4%.
 
Wszystkie naczynia PURAM produkowane są w Indiach z miedzi jednego dostawcy i mają dokładnie ten sam skład potwierdzony certyfikatem i hologramem.
 
Miedziane naczynia pochodzą z Indii, gdzie od tysiącleci są stosowane do przechowywania wody. Miedź posiada bowiem właściwości biobójcze i bakteriostatyczne. Według tradycyjnej medycyny ajurwedyjskiej naczynie miedziane wpływa na redukcję wirusów, bakterii i grzybów zawartych w wodzie. Dodatkowo jonizują ją. Obecnie antybakteryjne zalety miedzi zaczęły być już nawet wykorzystywane w szpitalach – wprowadza się m.in. samodezynfekujące się łóżka miedziane, klamki itp.(1)
 
Skąd popularność naczyń miedzianych? 
Miedź zostaje obecnie odkryta w Europie chociaż w medycynie ajurwedyjskiej jest stosowana od bardzo dawna właśnie ze względu na swoje działanie biobójcze. Aktualne badania potwierdzają, że po 7-8 godzinach inkubacji drobnoustrojów na powierzchni miedzianej nie znajduje się już na niej żadnych żywych mikroorganizmów (2). Dzieje się tak już przy stopach metalów, w których miedź występuje przynajmniej w 58 proc.(3). 
 
Kontakt z miedzianymi powierzchniami skutecznie zabija nawet tak oporne bakterie jak: Shigella flexneri (odpowiedzialna za niezwykle groźną czerwonkę), enterotoksyczne szczepy Escherichia coli czy Salmonella Paratyphi(4). Dlatego też miedziane naczynia do wody od zawsze przyczyniały się m.in. w Indiach do poprawy zdrowia oraz jakości życia ludzi je stosujących.
 
Miedź jako mikroelement jest ważnym składnikiem wielu enzymów w naszym ciele odpowiedzialnych za metabolizm tłuszczów i węglowodanów. Bierze też udział w powstawaniu krwinek czerwonych oraz w procesie syntezy kolagenu i elastyny potrzebnych do prawidłowej regeneracji kości, ścięgien czy skóry (tkanek łącznych). Jej odpowiedni poziom zapewnia płodność mężczyzn, a także prawidłową pracę układu nerwowego.
 
Naturalnym źródłem miedzi są suche nasiona roślin strączkowych, nasiona słonecznika, pestki dyni, migdały, orzechy, kakao, płatki owsiane, pełnoziarniste pieczywo, owoce morza oraz wątroba. 
 
Jak czyścić miedziane naczynia?
W tym celu wystarczy płyn do mycia naczyń i woda. Przebarwienia usuwamy sokiem z cytryny wymieszanym z dobrze rozpuszczoną solą i bardzo dobrze płuczemy. 
 
UWAGA!
 
Nie należy wlewać do miedzianych butelek wrzątku oraz alkoholu.
 
W miedzianych naczyniach nie wolno przechowywać kwaśnych produktów, ponieważ w takim przypadku zachodzi reakcja chemiczna, w wyniku której uwalniają się szkodliwe siarczany.
 
Naczynia i akcesoria miedziane PURAM to produkty wytwarzane ręcznie. Dlatego też możliwe i dopuszczalne są małe niedoskonałości, które nie wpływają na estetykę naczyń i ich funkcjonalność. Należą do nich: drobne zarysowania, małe wgniecenia czy też lekkie przebarwienia.
 
Produkty PURAM rekomendowane są przez Towarzystwo Lekarzy Medycyny Zintegrowanej, miesięcznik „Zdrowie bez Leków” oraz Białego Sai Babę.

 

Brak recenzji

x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj