Recenzje
Dzięki tej książce dowiedziałam się,że dbając o naszą jamę ustną możemy uniknąć wiele chorób,takich jak np : choroby układu sercowego,astmę,otyłość,zapalenie płuc,udar,cukrzycę,katar sienny,poronienie,czego wcześniej nie wiedziałam.
Dowiedziałam się również o raku jamy ustnej,który powstaje głównie z palenia tytoniu oraz picia alkoholu.
Odkryłam również przepisy na domową pastę do zębów,zdrowszą którą sama zaczęłam robić w domu.
Również dowiedziałam się co jeść,aby obniżyć kwaśne środowisko swojego organizmu.
Zaskoczyło mnie to,że ćwiczenia fizyczne też są potrzebne dla naszej jamy ustnej!
W książce znalazłam ciekawe ćwiczenia rozciągające,które zaczęłam wykonywać.
Co ciekawe odkryłam nawet zdrową dietę,ale więcej Wam nie będę zdradzać,zachęcam Was do sięgnięcia po tą książkę.
Książka "Insulinoodporność. Leczenie dietą" Hanna Stolińska-Fiedorowicz poświęcona jest walce ze schorzeniem właśnie za pomocą naszej diety, tego co na codzień spożywamy.

Czym jest Insulinooporność? Cytując "zaburzenie homeostazy glukozy, polegające na zmniejszeniu wrażliwości mięśni, tkanki tłuszczowej, wątroby oraz innych tkanek organizmu na insulinę. Insulinooporność jest jedną z przyczyn cukrzycy typu 2 i cukrzycy ciążowej, zwykle pojawia się też w przebiegu cukrzycy typu 1. Insulinooporności często towarzyszy hiperinsulinemia czyli nadmierny wyrzut insuliny zwykle występujący po posiłku. Hiperinsulinemia pomaga utrzymać przez jakiś czas poziom glukozy na prawidłowym poziomie, ale częste nadmierne wyrzuty insuliny, zwiększają insulinooporność."

W pierwszej części książki mamy opisane czym jest schorzenie, rozpisane poszczególne elementy składowe zaburzenia, ważne zalecenia, diagnostykę. Ciekawym podrozdziałem jest "Naturalne wsparcie" czyli walka nie koniecznie za pomocą farmakologii (co i tak zawsze warto skonsultować z lekarzem, nigdy nie lecz się na własną rękę!!!).

Druga część książki jest już praktyczna, czyli czterotygodniowe menu - składające się z 5 posiłków; śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Każdy przepis opatrzony jest oznaczeniem wartości energetycznej (kcal), ilością białka, tłuszczu, węglowodanów oraz błonnika.

Standardowo każdy przepis zawiera listę składników oraz informację o ilości porcji, w dużej mierze menu jest przygotowane na jedną porcję.

Czego możemy się spodziewać w książce? Na przykład na śniadanie możemy wypić koktajl porzeczkowo - jagodowy, który składa się z mleka ryżowego, płatków owsianych, nasion chia, czarnych jagód, czarnych porzeczek i otrębów gryczanych. Brzmi nieźle.

Książka jest nie tylko dla osób które walczą ze schorzeniem insulinoodporności. Z racji tego, że została przygotowana przez klinicznego dietetyka, przepisy są zdrowe ale urozmaicone, w końcu w obecnych czasach dieta czy zdrowy styl życia nie muszą być nudne.


Pamiętajmy w zdrowym ciele, zdrowy duch!

Każda dieta, czy próba naturalnego leczenia za pomocą żywności powinna być skonsultowana z lekarzem - ważne, pamiętaj o tym. Zdrowie jest najcenniejszą "rzeczą" jaką mamy, warto o nie dbać i regularnie się badać! A Ty kiedy się ostatnio badałeś/badałaś? :)
Wegańska spiżarnia
Autor recenzji: kukułeczki.pl
Kuchnia wegańska od zawsze mnie inspirowała. Nieoczywiste łączenie smaków, poznawanie alternatywnych zamienników mięsa, czy nabiału. Z przyjemnością pogłębiam wiedzę na ten temat, a moje kubki smakowe kosztują coraz to nowszych smaków. Dlatego też  z niecierpiętliwością czekałam na najnowszą pozycję Miyoko Schinner " Wegańska spiżarnia" Miyoko Schinner to kobieta od której mogę uczyć się wszystkiego, to góry w dziedzinie kuchni wegańskiej. W książce czekają na Ciebie piękne  apetyczne zdjęcia, proste,a zarazem zaskakujące przepisy. Moją uwagę przykuła receptura na bezmięsne żeberka i to jest pierwsze danie, które przygotuję według przepisu Miyoko. W książce znajdziesz również przepisy na sosy: wegański majonez, który jest świetną bazą na wegańskie hamburgery :) czy wegański sos rybny brzmi pysznie prawda? Zupy, desery,placki ,kiełbaski to wszystko czeka na Ciebie :) Zatem odrywam się od pisania i biorę za przygotowanie pysznego wegańskiego obiadu.
Insulinooporność stała plagą XXI wieku. Niestety dotyczyć może każdego, bez względu na wiek, płeć, masę ciała i miejsce zamieszkania. Mogą ją mieć osoby aktywne, młode jak i starsze. Dominika Musiałowska i Magdalena Makarowska w książce dzielą się z nami swoją wiedzą na temat tej choroby i podają przepisy na pyszne potrawy dla całej rodziny z niskim IG.

Książka została podzielona na trzy rozdziały, pierwsza to teoria w której dowiemy się jakie są konsekwencje niezdrowego trybu życia, jak możemy zmienić swój styl życia na lepszy, jaka aktywność fizyczna najlepsza będzie w insulinooporności. Tutaj znajdziemy szczegółowe informacje na temat cukrzycy typu 2, PCOS, dowiemy się czym tak naprawdę jest insulinooporność, jakie są jej objawy, co ją może nasilić i co najważniejsze czy ją można wyleczyć? Autorki zamieszczają też normy insulinowe we krwi zależne od naszego BMI, ogólne wyniki glukozy. Podpowiadają jak zadbać o zdrowie całej rodziny i zmienić wspólne nawyki żywieniowe. Opisują jak stres wpływa na nasze zdrowie. Ten rozdział tak naprawdę należy do Dominiki Musiałowskiej która jest ekspertką jeśli chodzi o insulinooporność.

Kolejne rozdziały należą do Magdaleny Makarowskiej, która najpierw podpowiada nam jak jeść zdrowo, podaje nam naszą prawidłową wagę, pokazuje jak obliczyć swoje BMI, jakie mamy zapotrzebowanie kaloryczne, podaje dzienne zapotrzebowanie na białko, wielkość posiłków, co mamy jeść, a czego powinniśmy unikać. Kolejny rozdział to przepisy i znajdziemy tutaj przepisy na śniadania, drugie śniadania, obiady, surówki i sałatki obiadowe, specjalne posiłki obiadowe dla dzieci, zupy, potrawy z grilla, dania jarskie, kiszone warzywa, sałatki, przystawki na przyjęcia i zdrowe desery.

"Insulinooporność w polskiej kuchni" to książka dla każdego, kto chce odżywiać się smacznie i zdrowo. Przepisy, które tutaj znajdziemy są bardzo ciekawe i apetyczne, opatrzone pięknymi zdjęciami. Są proste i szybkie w przygotowaniu i tak naprawdę na każdą okazję. Każdy przepis opatrzony jest informacją ile porcji wyjdzie nam z podanych ilości składników, mamy podaną kaloryczność, oraz zawartość węglowodanów, tłuszczu i białka. Na pewno to pozycja obowiązkowa dla osób z insulinoopornością, bo bardzo ułatwi im przyrządzanie potraw, ale i też mamy tu mnóstwo informacji na temat tej choroby. Wszystko opisane w prosty i przystępny sposób. Polecam, książka naprawdę warta uwagi :-)
Lecznicze grzyby
Autor recenzji: Magdalena
Dziś kilka słów o książce, która powinna zainteresować wszystkich, którzy marzą o tym, by spowolnić procesy starzenia się skóry lub po prostu chcą się zdrowo i smacznie odżywiać. Biorąc do ręki książkę "Grzyby lecznicze" Tero Isokauppila od razu przeszło mi przez myśl jedno pytanie - "Czy grzyby faktycznie mogą leczyć i odmładzać?" Jak się dowiedziałam z lektury nie powinnam mieć tu żadnych wątpliwości. Azjaci znają i korzystają z właściwości grzybów już od lat. Autorem książki jest Tero Isokauppila, który znany jest jako światowy autorytet w dziedzinie leczniczych grzybów. W książce przekazuje nam niektóre sekrety japońskiej diety długowieczności.

Z książki dowiecie się m.in. o rodzajach i właściwościach grzybów leczniczych. Autor podpowiada nam m.in. jak opóźnić procesy starzenia się skóry czy wzmocnić naszą odporność. "Grzyby lecznicze", to książka zawierająca aż 50 ciekawych i co najważniejsze zdrowych przepisów. Znajdziecie tu przepisy na ciekawe i nieskomplikowane napoje, obiady, przekąski, a nawet słodkości. Poza przepisami na najróżniejsze zdrowe potrawy znajdziecie również np. przepis na krem ujędrniający z wyciągiem z huby brzozowej. Taki domowy krem pielęgnacyjny ma właściwości odmładzające. Zawarte w kremie substancje odżywcze szybko wnikają w głąb skóry, wygładzając ją i ujędrniają. Jeśli tylko kiedyś będę miała sproszkowany ekstrakt z huby brzozowej na pewno wypróbuję ten przepis :)
"Zdrowe przetwory" zawiera 80 przepisów na konfitury, kiszonki, pesta, słodkie dżemy i warzywne smarowidła. Książka podzielona jest na 9 rozdziałów; rodzinne przepisy, kiszonki, pikle, przywiezione z podróży, dania w 10 minut, dodatki do dań głównych, owoce, naturalne lekarstwa i dodatki.

Książka jest idealna dla każdego kto chce zacząć swoją przygodę z domowymi przetworami. Na samym początku autorka wprowadza Nas w cały proces przygotowania, tak więc zaczynamy od podstawowych informacji czyli o przestrzeganiu kilku procesów dzięki czemu Nasza przygoda z przetworami zakończy się pysznym sukcesem. Dowiemy się m.in o sterylizacji, pasteryzacji..

Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem (uwielbiam to! widzę to co powinnam otrzymać na koniec pracy), listą składników oraz informacją ile końcowo otrzymamy produktu, jest to duży plus bo nie m.in nie zaskoczy Nas brak słoików na otrzymane przetwory.



Nie które przepisy opatrzone są dodatkową informacją "Okiem dietetyka", są to ciekawostki na temat np. użytej przyprawy czy owoce;



"Granat często nazywany jest owocem życia. Powinien na stałe zagościć w naszym codziennym jadłospisie nie tylko dla dla smacznego soku, ale ze względu na dobroczynne działanie dla naszego organizmu. Owoc granatu zawiera polifenole, czyli związki przeciwutleniające, które hamują powstawanie wolnych rodników oraz usuwają już wytworzone, co zmniejsza ryzyko występowania wielu chorób nowotworowych".

Celem autorki było aby przepisy były nie tylko proste ale też szybkie w wykonaniu. Zdaje sobie sprawę, że w dobie w której możemy dostać wszystko w sklepie nie mamy zbyt dużej motywacji do robienia domowych zapasów, ale.. dzięki temu, że zrobimy je sami, będziemy mieli świadomość tego co jemy, wiemy z jakich składników zostały wykonane. A co najważniejsze, smak, żadnej sklepowy dżem czy ogórki kiszone nigdy nie będą smakować tak dobrze, jak nasze własne.

Z pomocą tego rewelacyjnego poradnika zamkniemy w słoikach to co najlepsze. Zachowamy lato na dłużej, będziemy mogli cieszyć się smakiem lata w zimie. Dla mnie książka zdecydowanie przydatna. Już zrobiłam listę przetworów, które zrobię i będę mogła się Nimi cieszyć zimą
Przywróć zdrowie, wzmocnij swój organizm i popraw nastrój.
Andreas Jopp - dziennikarz medyczny, trener zdrowego odżywiania i autor bestselerowych książek popularnonaukowych.
Opublikował ponad 200 artykułów o tematyce medycznej, a jego książki zostały przetłumaczone na 16 języków.
Zmagasz się z dolegliwościami i chorobami utrudniającymi życie?
Wydajesz duże sumy pieniędzy na leki, które nie przynoszą oczekiwanych rezultatów?
Nie wiesz, co jest przyczyną Twojego złego stanu zdrowia?
No to jesteś w dobrym miejscu, książka pomoże ci odnaleźć przyczynę twojego złego samopoczucia.
Zamiast przyczyny leczymy zazwyczaj objawy choroby i stąd nasze niepowodzenia.
Minerały odgrywają bardzo ważną funkcję w naszych organizmach, ich brak lub niedobór może spowodować choroby o które nie podejrzewalibyśmy niedobór minerałów.
To tu dowiemy się do czego potrzebny jest wapń, bo nie tylko na silne kości, i co oznacza jego niedobór?
Tu dowiemy się co powoduje w naszym organizmie i do czego jest nam potrzebny.
Do czego służy potas? co powoduje że ciśnienie nam spadnie i będziemy mieli więcej energii?
A do czego służą nam mikroelementy? selen? fluor? żelazo? cynk?
O tym wszystkim warto poczytać w książce a potem tak dostosować dietę aby tych pierwiastków było dość w naszym organizmie.
Ja sama już przetestowałam dzięki książce niedobór magnezu w moim organizmie.
Wiadomo że życie w stresie powoduje wypłukiwanie pierwiastków z organizmu i dlatego uzupełniłam niedobór magnezu i śpię zupełnie dobrze.
Ta publikacja pomoże Ci:
dowiedzieć się, jak wpływają na Twój organizm minerały oraz mikroelementy
wyeliminować dolegliwości poprzez uzupełnienie niedoborów pierwiastków śladowych
zwiększyć sprawność umysłową i poprawić nastrój
zmniejszyć ryzyko wystąpienia wysokiego ciśnienia, cukrzycy, raka czy osteoporozy
obalić mity żywieniowe
wzmocnić układ odpornościowy i serce
zwiększyć energię życiową i zniwelować skutki stresu
zastąpić kosztowne leki naturalnymi i skutecznymi odpowiednikami
Minerały - źródło zdrowia i długowieczności!!!
Ja juz przeczytałam, teraz twoja kolej.
Zdrowe przetwory
Autor recenzji: kruche_babeczki
Sezon na robienie przetworów niestety dobiega już końca, ale w dobrą książkę, która dotyczy tego tematu zaopatrzyć się zawsze warto. Szkoda, że nie miałam jej wcześniej, bo na pewno wykorzystałabym jakiś przepis, z drugiej strony mój mąż w tym roku robienia przetworów miał już dość, więc książka przyda się nam na przyszły rok, a jak zdążę, to w tym roku zrobię jeszcze coś na pewno :-)
Książka zawiera ponad 80 przepisów na zdrowe konfitury, kiszonki , pesto, dodatki do dań , naturalne lekarstwa i owocowe przysmaki. Wszystkie przepisy opatrzone zdjęciami, przejrzyście opisane, a dla osób które zaczynają przygodę z przetworami autorka opisała zasady krok po kroku dotyczące zasad robienia przetworów. Wszystkie przepisy, które w książce znajdziemy są z ogólnodostępnych składników, niektóre połączenia na pewno Was zaskoczą. Cukier autorka zastąpiła miodem lub syropem klonowym, przez co przetwory są zdrowe.

Przepisy które szczególnie mi się spodobały to: kiszona czerwona cebula z kolendrą, kiszone jabłka z szałwią, kiszona cukinia z ziołami, czy kiszony bób. Jest też kiszona marchewka z kurkumą, pikle z czerwonej cebuli z borówkami, chutney z jabłek i czerwonego pieprzu, kmichi prawie jak z Korei, plastry bakłażana w sosie chimiczurri, ketchup z mango, no i owoce :-). Jest w czym wybierać, a przepisy bardzo ciekawe i naprawdę proste. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię robić przetwory, próbować różne nowości i różne smaki. Polecam :-)
Wegańska spiżarnia
Autor recenzji: Mariola S
Książka została podzielona na kilka rozdziałów.
* Sosy i dodatki do potraw * takie jak majonez, musztarda, wegański sos rybny, sosy warzywne i owocowe. * Przysmaki bez nabiału i jaj * mleka roslinne, śmietanki, masło bez masła, sery i jogurty. Do wypróbowania chociażby migdałowa feta ale też inne serowe propozycje Królowej Wegańskich Serów Miyoko Schinner. *Zupy* przygotujemy począwszy od bulionów bezmięsnych, grzybowych, domowych koncentratów. *Mięso* a ściślej jego zamienniki, gdzie główną rolę gra tofu i yuba, które aspirują do miana wieprzowiny, żeberek, ryby i kurczaka. Do tego domowe wegańskie parówki i kiełbaski. *Magia makaronów * to domowe makarony oraz sosy np. sos boloński z borowikami. *Ziarna prawdy* to przepisy na ciasta, naleśniki, gofry, krakersy, bułeczki, ciasto do pizzy, wszystko w wersji wegańskiej bez jaj i na "maśle bez masła". * Słodkie zwieńczenia * czyli to, co łasuchy lubią najbardziej: ciasteczka, kremy i słodkie sosy, ciasta i lody. Kuszą zarówno wegańskie lody i czekoladowe ciasteczka. Ciekawym pomysłem są też domowe ciasta w proszku z propozycjami ich późniejszego wykorzystania. Wegańska spiżarnia to obowiązkowa lektura nie tylko dla wegan ale też dla wszystkich otwartych na nowe smaki i poszukujących kulinarnych inspiracji. Książka pięknie wydana, chociaż na tę ilość fantastycznych przepisów pozostaje niedosyt zdjęć, których zdecydowanie mogłoby być więcej. Tak czy inaczej polecam, bo warto ;)
Wegańska spiżarnia
Autor recenzji: kruche_babeczki
Byłam bardzo ciekawa tej książki. Wszak weganką nie jestem, ale lubię poznawać nowe smaki i po prostu eksperymentować w kuchni. Miyoko Schinner to wegańska bogini serów, wegańska legenda, która w książce dzieli się swoimi przepisami i nie tylko. Pozycja idealna dla początkujących wegan i myślę, że dla tych co już nimi są również, bo znajdą tutaj wiele ciekawych i smacznych przepisów.

Kuchnia wegańska zawsze jakoś nie wiem czemu kojarzyła mi się z monotonią. Autorka książki pokazuje, że jest inaczej. Dzieli się z nami przepisami na bezmięsne i bezmleczne wersje majonezów, serów, kiełbasek, różnych sosów, kremów w stylu francuskim, makaronów a nawet lodów. Jeśli macie ochotę na bezmięsne żeberka w sosie BBQ, wegański stek, pyszne makarony, słodkości czy kremy to na pewno zaciekawi Was ta pozycja. Bardzo zaciekawił mnie przepis na majonez z sokiem cytrynowym i orzechami nerkowca, musztardę z piwem i cukrem trzcinowym, masło bez masła czy włoskie pulpeciki w wersji bezmięsnej. Mogłabym takich przepisów wymienić jeszcze dużo, bo są naprawdę interesujące. Przepisy są bardzo różnorodne i nie spodziewałam się, że dania bez mięsa, mleka, jaj itd. mogą być tak ciekawe.
Lubię mięso, jajka, nabiał i nie widzę jak na razie powodów, żebym miała z nich rezygnować, ale lubię też bardzo warzywa i często robię je tylko z kaszą czy zjadam same ugotowane na parze. Nie stanę się weganinem, ale chętnie sięgam po nowe smaki, przepisy i inspiracje, a w tej książce znalazłam ich naprawdę wiele. Chętnie wypróbuję nowe przepisy i podzielę się nimi na blogu. Książka jest pięknie wydana, szkoda tylko, że nie wszystkie przepisy są opatrzone zdjęciami, ale to jedyny jej minus. Oprócz przepisów autorka zamieszcza w niej porady, podpowiedzi, które przydadzą się osobom, które przygodę z weganizmem dopiero zaczynają, przepisy są proste, każdy sobie z nimi poradzi, a szczegółowy opis na pewno w tym pomorze :-). Jest w czym wybierać, bo jest ich też dużo. Zachęcam do eksperymentów i poznawania nowych smaków, które tutaj znajdziecie :-)
Turbometabolizm
Autor recenzji: Magdalena
"Turobometabolizm",to zdawałoby się kolejna książka poruszająca znany temat przyczyn powstania chorób cywilizacyjnych, do których należy zaliczyć otyłość, cukrzycę, choroby serca i inne choroby metaboliczne. Jednak w przeciwieństwie do wielu książek poruszających ten temat, ta pozycja jest napisana w sposób naprawdę ciekawy. Nie znajdziemy w niej wyłącznie suchych lekarskich pojęć. Całość jest napisana w taki sposób, aby dotrzeć do czytelnika, aby pomóc mu zrozumieć i co najważniejsze, aby pomóc mu wybrać właściwą drogę w swoim życiu. Drogę zmian na lepsze. Drogę, która prowadzi do zdrowia i szczęścia. Dr Pankaj Vij porównuje naszą współczesną dietę do konia trojańskiego:

"To tak, jakby wróg chciał nas podbić i zachęcał nas do uzależnienia się od diety opartej na przetworzonym jedzeniu naładowanym cukrem, tłuszczem i solą oraz odartym z ochronnej, naturalnie zwalczającej choroby superżywności"4

Dr Pankaj Vij zaleca, aby wprowadzić w życie pięć podstawowych czynników, w których znajduje się prawidłowe żywienie, ćwiczenia, zarządzanie stresem i jakością snu, jak również odpowiednie więzi społeczne. Autor podkreśla, że więzi społeczne pomagają zbudować odporność emocjonalną, która jest podstawą zdrowego jedzenia i aktywnego życia. Wprowadzając te czynniki można poprawić jakość swojego życia, odwrócić choroby i poprawić zdrowie.

Jak to zrobić? I czy dokładnie jest tytułowy "turbometabolizm"? O tym dowiecie się po przeczytaniu całej książki. Autor rozplanował książkę zgodnie z programem, który przepisuje swoim pacjentom zmagającym się z chorobami metabolicznymi czy cukrzycą.

Książka pełna jest wiedzy, ale też i ciekawostek. Autor obala niektóre mity dotyczące np. tłuszczu czy tego jakoby woda zimna lepiej wspomagała metabolizm. Książka jest pełna takich ciekawostek. Na jej końcu oczywiście znajdziecie również ciekawe i zdrowe przepisy np. na pieczone brokuły z czosnkiem lub cytrynowe risotto z kalafiorem.
Autor opisuje przełomy w swoim życiu, wahania i rozterki, z którymi się zmierzył i które pokonał. Zdobyte doświadczenie stara się przekazać czytelnikowi, co jak najbardziej mu się udaje. Książka mnie wciągnęła, łatwo się ją czytało.
Приветствую! Класный у вас сайт!
Что думаете по этим новостям?:
http://enewz.ru/news/5246-neft-desheveet-v-ozhidanii-statistiki-po-zapasam-syrya-ot-api.html [b] Нефть дешевеет в ожидании статистики по запасам сырья от API [/b]
http://enewz.ru/news/5893-minenergo-rf-prognoziruet-rost-obemov-ugledobychi-v-dfo-bolee-chem-v-2-raza.html
http://enewz.ru/news/25619-politkafe-10-rostislav-ischenko.html
Ещё много интересного по теме нашел тут: [b] [/b] http://enewz.ru/
Zdrowa i naturalna suplementacja
Autor recenzji: Dorota Owczarek
Informacje zawarte w książce są poparte badaniami naukowymi i pozwolą Ci:
odmłodzić skórę i wzmocnić serce
obniżyć poziom cholesterolu i ciśnienie krwi
uregulować hormony tarczycowe
obronić się przed otyłością i cukrzycą
bezpiecznie odstawić antydepresanty
odkryć jeden suplement dla pełnego zdrowia prostaty
wyeliminować depresje i nerwicę
unikać toksycznych środków i podróbek suplementów
Autor książki Shene Ellison jest nagradzanym chemikiem.
Ukończył studia chemiczne i uzyskał tytuł magistra chemii organicznej na Uniwersytecie Północnej Arizony.
Występował jako mówca w Fox i NBC z dziedziny medycyny naturalnej.
Naturalne produkty mogą działać równie skutecznie jak najpopularniejsze obecnie leki.
W życiu człowieka najważniejsze jest zdrowie. Niedobór składników odżywczych powoduje proces chorobowy w organizmie.
Natomiast dieta, która zawiera owoce i warzywa skutecznie zapobiega niektórym przewlekłym i wyniszczającym schorzeniom.
Dodatkowo naturalna suplementacja dostarcza witaminy, minerały oraz bioflawonoidy.
Autor, nagradzany chemik ujawnia prawdę.
Uświadamia on jak naturalne produkty mogą zastąpić większość najpopularniejszych leków. Udowadnia, że to właśnie niektóre substancje odżywcze, a nie środki farmakologiczne, mogą pokonać przewlekłe choroby, takie jak: rak, choroby zapalne, cukrzyca, depresja, choroby serca, otyłość i wiele innych.
Książkę podzielono na 15 rozdziałów i pierwszy który wprowadza i towarzyszy mu myśl:

"Nigdy nie jesteś za stary, by żyć młodo"

W poszczególnych rozdziałach dowiemy się :
jak mieć młodą skórę i silniejsze serce
o naturalnych kuracjach oczyszczajacych
co zamiast leków na obniżenie cholesterolu?
o kuracji za 25 zł na śmiertelne zakrzepy i słabe krążenie
jak spać naturalnie jak pijaczek i pozbyć się nerwicy
jak pokonać pogarszanie się wzroku bez skalpela
jak uniknąć raka
jak przeciwstawić się otyłości i cukrzycy
o rzadkim minerale zapobiegającym depresji
i wiele innych ciekawych spraw
Każdy rozdział zawiera nowe kuracje wspomagające i sugestie zdrowych nawyków.
Zdrowa i naturalna suplementacja pomoże tobie i twojej rodzinie wykorzystać korzyści zdrowotne i materialne, jakie niesie ze sobą logika nutrientów.
Ogólnie rzecz biorąc ta książka jest o dwóch rzeczach: o chemii i o tym, co ona oznacza dla zdrowia całej rodziny.
Poznaj siłę naturalne suplementacji.
Bardzo przyjemna z ciekawą i wciągającą treścią. Napisana przyjemnym i lekkim językiem. polecam wszystkim
Znakomicie pomaga na urazy sportowe. Stosowałam ostatnio na wybity kciuk. Rewelacja. Polecam.
Dzięki tej książce dowiecie się co to jest cellulit,jak z nim walczyć,poznacie różne metody na poprawę wyglądu skóry oraz masaże na ujedrnienie naszej skóry.
W książce znalazłam różne ćwiczenia,które zaczęłam wykonywać do mojego codziennego treningu,tak naprawdę to tylko chwila,a robimy tak wiele dobrego dla ciała.
Uświadomiłam sobie co to są tak naprawdę powięzi i jak one wypływają na mnie.
Przeczytałam także wpisy różnych kobiet,na temat ich walki z cellulitem.
Dowiedziałam się także co jeść,co odżywia powięzi.
Uważam,że ta książka przyda się każdej kobiecie ,chcącej podjąć walkę.
Książka która zmienia ludzi. Pozwala umocnić własny system wartości, a także określić siebie w perspektywie całego życia. Obowiązkowa pozycja dla osób dążących do ciągłej doskonałości.
Bardzo pomocna książka. Zastosowałam kilka metod opisanych w środku. Sprawdzają się. Polecam
Liczba wyświetlanych pozycji:
poprzednia
1
 
2
 
3
 
4
 
5
następna
numer strony: