Roślinne kłamstwo

Roślinne kłamstwo

Srednia ocena: 3,75 (2)
ISBN:
9788365442338
EAN:
9788365442338
rok wydania:
2018
Wydawca:
format:
14,5x20,5 cm
liczba stron:
456
wysyłka:
48h
30,73
 zł
44,90 zł
Rewolucyjna teoria, która rzuca nowe światło na zagrożenia ukryte w pozornie zdrowych produktach roślinnych Wszyscy dobrze wiedzą, że warzywa i owoce to samo zdrowie. Wszyscy też słyszeli o glutenie – białku znajdującym się w pszenicy, które jest przyczyną poważnych dolegliwości z celiakią na czele. W Roślinnym kłamstwie doktor Steven Gundry ujawnia, że gluten jest zaledwie jednym z wielu toksycznych białek roślinnych występujących pod nazwą lektyn. Lektyny znajdują się nie tylko w ziarnach, ale też w produktach bezglutenowych uważanych powszechnie za zdrowe, w tym w wielu warzywach i owocach, orzechach i produktach mlecznych. Zawarte w nasionach, ziarnach, skórkach i liściach roślin, zostały zaprojektowane tak, aby chronić je przed drapieżnikami, również przed ludźmi. Po spożyciu wywołują rodzaj chemicznej walki w ciele człowieka, powodując reakcje zapalne, które odpowiadają za tycie i poważne schorzenia. Dlatego dieta oparta na produktach roślinnych jest często nieskuteczna, ma nietrwałe efekty, a mimo jej stosowania pojawiają się bóle głowy, nadciśnienie, zaburzenia trawienia i wiele innych dolegliwości. Dzięki tej książce dowiesz się, które produkty roślinne są szkodliwe, które możesz spożywać w niewielkich ilościach oraz jak przygotowywać warzywa i owoce tak, by nie szkodziły twojemu zdrowiu. Znajdziesz w niej także pełną listę żywności zawierającej lektynę, skuteczny plan żywieniowy oraz przepisy na pyszne dania, dzięki którym poprawisz pracę jelit, osiągniesz idealną wagę i pozbędziesz się uporczywych dolegliwości.

Dodaj własną recenzję

wyłącznie do wiadomości księgarni - nie będzie widoczny przy recenzji
ocena*:
* - pola wymagane

Recenzje

soulstorm, ocena: 3,0/5
2018-05-07
Książka "Roślinne kłamstwo" napisał lekarz, kardiochirurg na podstawie swoich obserwacji na sobie a następnie na swoich pacjentach. Książka opisuje styl życia, dietę, to czego stosować, co jeść aby być zdrowszym, zdrowszym, pozbyć się wszelakich chociaż części schorzeń jakie mamy. Nie od dziś wiadomo,że jesteśmy tym co jemy, ale też nie od dziś wiadomo,że owoce i warzywa są niezbędne w naszej diecie. Ile razy to słyszmy, że powinniśmy przyjmować 5 porcji warzyw dziennie aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem. Ale czy to prawda? Doktor Steven opisuje które produkty roślinne są szkodliwe,a które możesz spożywać w niewielkich ilościach. Instruuje również jak przygotowywać warzywa i owoce tak, by nie szkodziły zdrowiu. Dzięki zdrowej diecie, nie tylko pozbędziesz się dodatkowych kilogramów, które bardzo często są przyczyną naszych dolegliwości, ale być może pozbędziesz się uciążliwej migreny. W książce jest bardzo dużo opisów typu "historia sukcesu", które pokazują jak wiele dobrego dla swoich pacjentów zrobił kardiochirurg. Książka jest podzielona na 3 rozdziały których dowiemy się o przyczynach wrażliwości na gluten, ciężkiej pracy przewodu pokarmowego. Dodatkowo mamy opisane przykładowe plany posiłków oraz kilka przepisów z programu "Roślinny paradoks". Gotowi na rewolucję w żywieniu?
Dorota Owczarek, ocena: 4,5/5
2018-04-06
Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia? Rewolucyjna teoria, która rzuca nowe światło na zagrożenia ukryte w pozornie zdrowych produktach roślinnych. Dla mnie która kocha warzywa i owoce to było całkiem spore zaskoczenie że w moich ukochanych produktach może być zagrożenie dla niejednej osoby, zawierają lektyny. Jesteś na diecie bezglutenowej, ale nadal odczuwasz nieprzyjemne skutki alergii pokarmowej? Możliwe, że uczulają Cię inne białka, które szkodzą o wiele bardziej niż gluten a znajdują się w niemal wszystkich owocach i warzywach. Doktor Steven R. Gundry jest kardiologiem, kardiochirurgiem, badaczem. Podczas swojej czterdziestoletniej kariery doktor przeprowadził tysiące operacji i opracował ratującą życie technologię medyczną. A po odkryciu, w jaki sposób dieta może pomagać jego pacjentom aby uniknąć inwazyjnych zabiegów, napisał książkę, a w 2017 roku wydał tę oto książkę. Doktor Gundry w swojej książce przedstawia zaskakująca teorię na temat lektyn. Lektyny to białka roślinne, które występują w nasionach, ziarnach, liściach i skórkach roślin i uczulają bardziej niż gluten. Po ich spożyciu w organizmie dochodzi do chemicznej walki, której skutkiem są stany zapalne, zaburzenia trawienia, wzrost wagi i mnóstwo innych dolegliwości. Sprawdź gdzie się znajdują i zacznij jeść zdrowiej. Zatem dieta oparta tylko na produktach roślinnych czasami nie przynosi oczekiwanych rezultatów, czasami tylko bóle głowy, nadciśnienie, zaburzenia trawienia. Dzięki książce "Roślinne kłamstwo" dowiesz się, jakie produkty zawierają najmniej szkodliwych białek. nauczysz się jak przygotowywać warzywa i owoce tak, by zniwelować negatywny wpływ lektyn na twój układ pokarmowy a także poznasz skuteczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawisz pracę jelit, zapomnisz o nieprzyjemnej w skutkach alergii pokarmowej i w końcu, to o czym marzysz waga ureguluje się sama. Dla mnie, jak w każdej książce, poszukuję dań spozywanych przez bohaterów czy przepisów które można wykorzystać i tu je znalazłam. Przepisy na dania które są łatwe, pyszne i pomogą zniwelować szkodliwe lektyny. Znalazłam tu przepis na pyszne lody z awokado z wiórkami czekoladowymi i miętą a także naleśniki z banana zwyczajnego czy w końcu ciasto czekoladowo - migdałowe bez mąki. Same pyszności, więc warto zakupić książkę i dla tej porcji pysznych przepisów a jeśli do tego sprzyjają zdrowiu to ja jestem za. Zaufaj nowym odkryciom w dziedzinie zdrowego odżywiania, zastosuj się do planu błyskawicznej poprawy zdrowia i poczuj się lepiej na diecie bezlektynowej.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka